MSI ARMOR RX 570 75 Derece Sıcaklık

Yer
Bursa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
--Ryzen 5 1600 (AF) | Gigabyte B450M S2H | Msi Armor RX 570 OC Edition | 2xCorsair Vengance 8 GB 3000 Mhz | 480 GB Adata SSD | 1TB Toshiba HDD | 2xArctic P12 PST | Corsair 550 W Carbide SPEC-DELTA RGB.

--LG 22MK400H 21.5" 1ms 75Hz | Razer Blackshark V2 X | Gamepower OGRE Red Switch | HyperX Pulsefire Haste | SteelSeries Qck+ Large
Meslek
İşletme Mühendisi
MSI Armor RX 570 ekran kartına sahibim beni birkaç sene idare ederse zaten upgrade ile RTX serisine geçmeyi düşünüyorum şayet ekran kartı yük altında oyunlarda 74-75 derecelerde geziyor. Sağlıklı olması adına ısınmayı nasıl çözerim? Kasam Corsair ve ön ızgara 3 arkada 1 olmak üzere 4 fan mevcut iç soğutma iyi gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Forumda gezinirken undervolta rastladım ve denemek istedim.
Önce Radeon Ayarları'ndan denedim ama MSI Afterburner ile çakışıyor sanırım işe yaramadı. MSI Afterburner'dan volt değerini -%31'e çektim daha sonra bir sorun olmayınca -%37'ye çektim (forumda da böyle yazıyordu). Sıcaklıkta gözle görülür düşüşler gördüm. Acaba bunun kartıma zararı olur mu. Ya da oyun deneyimini etkiler mi? İlgili ekran görüntüleri ektedir.

Undervolt öncesi:
20190817190716_1.jpg

Sonrası:
20190903024807_1.jpg

Afterburner ayarları:
Screenshot_1.png

Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Forumda gezinirken undervolta rastladım ve denemek istedim.
Önce Radeon Ayarları'ndan denedim ama MSI Afterburner ile çakışıyor sanırım işe yaramadı. MSI Afterburner'dan volt değerini -%31'e çektim daha sonra bir sorun olmayınca -%37'ye çektim (forumda da böyle yazıyordu). Sıcaklıkta gözle görülür düşüşler gördüm. Acaba bunun kartıma zararı olur mu. Ya da oyun deneyimini etkiler mi? İlgili ekran görüntüleri ektedir.

Undervolt öncesi:Eki Görüntüle 434401
Sonrası:
Eki Görüntüle 434402
Afterburner ayarları:
Eki Görüntüle 434403
Sorun olmaz. -81 undervolt kullanıyorum sorunsuzca -100 kullanan da var. Kartlara gereksiz voltaj veriliyor, bunu kısarak kartın ömrünü arttırabilir ve sıcaklığını düşürebilirsiniz.

Sorun olacağını sanmıyorum. En iyi sonucu uzun süreli testte alırsınız. Witcher 3 için uzun süreli bir oyun sonucunda hem performansta hem de sıcaklıkta bir sorun yaşamıyorsanız belirttiğiniz değerlerde kullanabilirsiniz.

Sen ciddi misin yoksa şaka mı yapıyorsun? RTX'e geçince, 60 derecede oynayacağını mı sanıyorsun? :D Oynamasına oynarsın fakat soğuk bir iklim ve emek harcanmış bir soğutma sistemi gerekir.

Standart şartlarda, RTX'ler de 72-80 derece aralığında geziniyor. Çünkü çok güçlü kartlar. Kaldı ki 75 derece, yükteki bir kart için çok normal. Yapmayın gözünüzü seveyim. Sizin aklınızı kim bulandırıyor?

Yaz ayında 75 derece görüp de şikayet etmek de nedir? Eğer çok şikayetçiysen, ekran kartını değiştirmeyi düşünene kadar, öncelikle kasandaki fanları gözden geçir. Kaç tane egzoz fan var? 1 adet. 1 tane egzoz fan ile hem işlemcinin hem de ekran kartının sıcaklığını atabileceğini mi sanıyorsun? Bu fan kaç mm? Fanın CFM değeri kaç?

Kasandaki fanlar, air pressure kabiliyetiyle mi ön plana çıkıyor yoksa air flow mu? Aynı şekilde kaç tane fan içeriye hava çekiyor? 3 adet. Peki bu 3 fan içeriye hava çekerken, sadece 1 adet fanın havayı tahliye etmeye çalışması ne kadar sağlıklı? İçerisi boğulmaz mı? Aynı şekilde öndeki bu fanların boyutu, CFM değeri kaç?

Daha bunları sormadan ve ölçümlemeden, konu açmak da konuya yorum yazmak da yanlış olur.

Ayrıca Armor, soğutma bloğu başarısız bir tasarım değil. MSI GTX 1070 Armor kartımla, yükte 64-67 dereceyi görüyordum. Olay tamamen kasanızdaki ve fanlarınızdaki soğutma kabiliyetinde bitiyor arkadaşlar.

Son düzenleme:
Sen ciddi misin yoksa şaka mı yapıyorsun? RTX'e geçince, 60 derecede oynayacağını mı sanıyorsun? :D Oynamasına oynarsın fakat soğuk bir iklim ve emek harcanmış bir soğutma sistemi gerekir.

Standart şartlarda, RTX'ler de 72-80 derece aralığında geziniyor. Çünkü çok güçlü kartlar. Kaldı ki 75 derece, yükteki bir kart için çok normal. Yapmayın gözünüzü seveyim. Sizin aklınızı kim bulandırıyor?

Yaz ayında 75 derece görüp de şikayet etmek de nedir? Eğer çok şikayetçiysen, ekran kartını değiştirmeyi düşünene kadar, öncelikle kasandaki fanları gözden geçir. Kaç tane egzoz fan var? 1 adet. 1 tane egzoz fan ile hem işlemcinin hem de ekran kartının sıcaklığını atabileceğini mi sanıyorsun? Bu fan kaç mm? Fanın CFM değeri kaç?

Kasandaki fanlar, air pressure kabiliyetiyle mi ön plana çıkıyor yoksa air flow mu? Aynı şekilde kaç tane fan içeriye hava çekiyor? 3 adet. Peki bu 3 fan içeriye hava çekerken, sadece 1 adet fanın havayı tahliye etmeye çalışması ne kadar sağlıklı? İçerisi boğulmaz mı? Aynı şekilde öndeki bu fanların boyutu, CFM değeri kaç?

Daha bunları sormadan ve ölçümlemeden, konu açmak da konuya yorum yazmak da yanlış olur.

Ayrıca Armor, soğutma bloğu başarısız bir tasarım değil. MSI GTX 1070 Armor kartımla, yükte 64-67 dereceyi görüyordum. Olay tamamen kasanızdaki ve fanlarınızdaki soğutma kabiliyetinde bitiyor arkadaşlar.
Güzel yanıtlaman için teşekkürler. Gelen kutulara ve klavuzlara bakamama rağmen fanların model numaralarını göremedim. Fakat incelemem sonucu ön 3 kasa fanı AF120 olması gerek (görünüş itibarıyla çok benziyor). Bu fanların her biri minimum 52 CFM değerine sahip ve 120 mm. Arka egzoz fanı tam olarak bulamadım. 120mm olduğu kesin. Bir şey daha eklemek istiyorum. Bir süre kasayı açık kullandım. Yine aynı değerleri aldım belki 2 3 derece aşağı oynadı. 2 tane 120 mm tepe fan slotuna sahibim ve almayı da düşünüyorum. Forumlarda gezdim ve her yeri doldurmasına rağmen sıcaklıkta pek dönüş alamadım sadece güzel görüntü oldu diyen oldu. Onu diyen arkadaş Corsair marka bir kasaya sahip. RTX 2060 Super serileri oldukça iyi soğutmalara sahip bu konuda hem fikir olalım çünkü nerede RX 570 ile 75 derece nerede RTX 2060 Super ile 65 derece. Hazır konu soğutmaya gelmişken kasama kolayca ekleyebileceğim AF özellikli tepe fanı öneriniz var mıdır?
Sorun olmaz. -81 undervolt kullanıyorum sorunsuzca -100 kullanan da var. Kartlara gereksiz voltaj veriliyor, bunu kısarak kartın ömrünü arttırabilir ve sıcaklığını düşürebilirsiniz.
MSI Afterburner ile Radeon ayarları çakışıyor. O yüzden stabil ayar yapamadım Afterburner'dan. O yüzden sadece Radeon ayarlarından voltajı 1000 yaptım maksimum yükte. Tam ayarı tutturamadım yanlış bir şey de yapmak istemiyorum. Biraz yardımcı olur musun?
Screenshot_2.png

Son düzenleme:
Kasanın arkasına bu fanı tak: Be Quiet! BL039 Pure Wıngs 2 Pwm, 120MM 4 Pin Kasa Tahliye Fiyatı

Eğer üst taraf 140mm fan destekliyorsa, 1 ya da 2 adet, kaç tane sığıyorsa bunu fanı tak: Be Quiet! BL040 Pure Wings 2 Pwm, 140 mm 4 Pin Kasa Tahliye Fiyatı

140mm desteklemiyorsa, ilk linkini attığım fandan yukarıya da takarsın (Hepsi havayı dışarıya üflesin).

Faydasını ciddi anlamda göreceksin. Ben de bu fanları sipariş ettim ve az önce montajı tamamladım. Normalde boşta 46 derece olan ekran kartı, şu an 37 derece.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı