MSI Armor RX580 8G Isınma Sorunu

fatihozsoy99

Centipat
Katılım
10 Temmuz 2019
Mesajlar
1
Merhaba arkadaşlar. V4 bilgisayarın ekran kartı olan MSI Armor RX580 8G, boştayken bile 55 derece. Oyun oynarken ise 87 dereceye kadar çıktığını gördüm. Birçok kişi yan kapağı çıkartmamı söylüyor fakat çıkartmak istemiyorum. Sizce değerler normal midir? Eğer normal değilse ne yapmalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Armor serisinin ısınma sorunu olduğu biliniyordu zaten. Buna hava sirkülasyonu iyi olmayan kasa ve ucuz fanlar da eklenince ısınma sorunu kaçınılmaz olur. Hangi kasayı kullanıyorsunuz bilmiyorum ama input fan ve output fan yetersiz geliyor olabilir. 3-4 derece fark ediyor. Kablolama kötü yapıldıysa 1-2 derece fark ediyor. Hava sirkülasyonu iyi olan güzel bir kasa da ortalama 2-4 derece fark ettiriyor. Tüm bunları topladığınızda 6-10 derece arası fark eder. Bu da sisteminizi normale döndürür.
 
MSI Armor RX580 8G sıcaklık problemi olan bir ekran kartı diye biliyorum. Kasan masa altında hava almayan bir yerde ise problem yaratabilir. Fanların silent modda ise yetersiz gelebilir. OC yaptıysan kasa içi genel olarak ısınacağından bu GPU yu da etkileyebilir. Kablolama, kasa içi temizliği, termal macun kalitesi, azlığı, çokluğu etki edebilir.
Vega 56 ve Vega 64 de undervolt işlemi uyguluyorlar. GPU nun voltajını düşürerek daha düşük sıcaklıklarda daha yüksek performans almalarını sağlıyor HBM kartların. Senin kartta performans sağlamasa da en azından biraz performanstan kısarak sıcaklık düşüşü sağlayabilirsin.
 
en azından biraz performanstan kısarak sıcaklık düşüşü sağlayabilirsin.
Undervolt işlemi performans kaybına neden olmaz. Ortalama değer vermek gerekirse 100mV kadar düşürülebilir voltaj. RX kartların neden stok olarak bu kadar yüksek voltajla geldiklerini bilmek isterdim.
 
Undervolt işlemi performans kaybına neden olmaz. Ortalama değer vermek gerekirse 100mV kadar düşürülebilir voltaj. RX kartların neden stok olarak bu kadar yüksek voltajla geldiklerini bilmek isterdim.
RX 580 de nasıldır bilmiyorum hocam. O yüzden öyle yazdım.
 
RX 580 de nasıldır bilmiyorum hocam. O yüzden öyle yazdım.
Genel olarak voltaj düşürmek performansı düşürmez. Aynı stabilite yakalanabiliyorsa daha düşük voltajda çalıştırmak bileşenin daha az güç tüketmesine ve haliyle daha az ısınmasına sebep olur.
 
Boşta 55 felaket. Sirkülasyonu bir şekilde düzeltmelisiniz. Ben şahsen camı açmaktan yana değilim.Geçici olarak uygulanabilir. Ancak iyi bir sirkülasyon sağlamanız daha iyi olur. Fanların hızını ayarlamak, fanları değiştirmek işe yarayabilir. Msi armor ısınır. Undervot yapın. Ama mutlaka yapın. Ve olabildiğince uç noktalara indirin voltu. Zaten herhangi bir riski yok.
 
Msı rx 580 Ben dede var. Kasanın ön camını sökmek zorunda kaldım 2 tana extra fan taktım yukarıdan hava vuruyorlar anca 77-80 düşüyor bu ekran kartını aldığıma çok pişman oldum kasada eksoz fanla beraber 6 fan çalışıyor %70 ayarladım fan hızını buna rağmen düşmüyor
1.jpg
2.jpg
20190803_031752.jpg
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı