MSI Armor RX580 8G Isınma Sorunu

269147

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. V4 bilgisayarın ekran kartı olan MSI Armor RX580 8G, boştayken bile 55 derece. Oyun oynarken ise 87 dereceye kadar çıktığını gördüm. Birçok kişi yan kapağı çıkartmamı söylüyor fakat çıkartmak istemiyorum. Sizce değerler normal midir? Eğer normal değilse ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Msı rx 580 Ben dede var. Kasanın ön camını sökmek zorunda kaldım 2 tana extra fan taktım yukarıdan hava vuruyorlar anca 77-80 düşüyor bu ekran kartını aldığıma çok pişman oldum kasada eksoz fanla beraber 6 fan çalışıyor %70 ayarladım fan hızını buna rağmen düşmüyor
Üst fanlar içeri hava üflüyorsa yanlış montaj etmişin. Kasada serin hava ön fanlar ile içeri çekilip içerde ısınan hava üst fanlar ve egsoz fanı ile tahliye edilmeli. Yoksa içerde bir curcuna olur ve sıcak havayı istediğin gibi tahliye edemezsin. Çünkü fiziksel olarak ısınan hava yükselir. Sen fanları içeri doğru taktığuna sıcak hava yükselmeye çalışıyor sen dışardan serin hava sokmaya çalışıyon flan birbirlerini engellerler.
Fan montajı şu şekilde olur. Önden ve alttan serin hava alabilirsin sadece. Arka ve üstte sıcak hava atılır. Altta PSU fanınında dışa doğru versen iyi olur ısttığı havayı içeri yollamasın diye.
1564802302956.png

Üst fanlar içeri hava üflüyorsa yanlış montaj etmişin. Kasada serin hava ön fanlar ile içeri çekilip içerde ısınan hava üst fanlar ve egsoz fanı ile tahliye edilmeli. Yoksa içerde bir curcuna olur ve sıcak havayı istediğin gibi tahliye edemezsin. Çünkü fiziksel olarak ısınan hava yükselir. Sen fanları içeri doğru taktığuna sıcak hava yükselmeye çalışıyor sen dışardan serin hava sokmaya çalışıyon flan birbirlerini engellerler.
Fan montajı şu şekilde olur. Önden ve alttan serin hava alabilirsin sadece. Arka ve üstte sıcak hava atılır. Altta PSU fanınında dışa doğru versen iyi olur ısttığı havayı içeri yollamasın diye.
Eki Görüntüle 423520

Kullanmış olsuğum kasa MSI MAG PYLON RGB Tempered Glass USB 3.0 Mid Tower Kasa modeli aşağıda takabilecek bir bölüm bulunmuyor fanları demiş olduğunuz üzere cevirdim değişen pek bişey olmadı 80 görüyor ve bu sefer işlemci sıcaklığı 4-5 derece yükseldi sizce nasıl bi çözü bulabilirim fanlar ne tarafa baksın yardımcı olusanız sevinirim

Son düzenleme:
Wattman üzerinden undervolt, Afterburner üzerinden fan ayarı yapın. Kasaya ilave fan ekleyebiliyorsanız ekleyin.

Eki Görüntüle 423520
Bu yazdığınız ezber hocam.

Kullandığım kasa Thermaltake V200 ve önde 3 arkada 1 fan olmasına rağmen yeteri kadar hava almıyor. Kasanın üst tarafına iki tane fan taktım. İçeriye ve dışarıya hava verecek şekilde de denedim. İçeriye hava verince sıcaklık değerleri daha makul oldu. Çünkü zaten kasa hava almıyor, ön panel mesh değil. Yani kasa, yeteri kadar hava almıyorsa içerideki havayı dışarı atmak mantıksız.

Bende aynı kasayı kullanıyorum. Yakın zamanda üst tarafa 2 adet fan takmayı düşünüyorum. Size de tavsiye ederim. Ancak benim kart yük altında en fazla 79 dereceyi gördü.

Kullanmış olsuğum kasa MSI MAG PYLON RGB Tempered Glass USB 3.0 Mid Tower Kasa modeli aşağıda takabilecek bir bölüm bulunmuyor fanları demiş olduğunuz üzere cevirdim değişen pek bişey olmadı 80 görüyor ve bu sefer işlemci sıcaklığı 4-5 derece yükseldi sizce nasıl bi çözü bulabilirim fanlar ne tarafa baksın yardımcı olusanız sevinirim
Ön fanları full hızda çalıştırıp egzoz fanları %50 seviyesine çekip deneseniz anladığım kadarıyla önden hava alma sıkıntısı var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoda da bahsedilmiş

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı