MSI Armor RX580 ekran kartı ısınma sorunu

Uzun süredir PUBG Lite oynuyorum, ekran kartı başlarda az ısınıyorken şimdi çok fazla ısınmaya başladı, fanı %60 kapasiteyle dönüyor, yazılımı güncelledim düzeldi. Bir süre sonra yine ısınmaya başladı, ne yapmam lazım?

Aynı seri rx590 kullaniyorum. Benim kartta pubg oynarken 85 dereceleri görüyor ve gürültülü calisiyor. Ama bu kartlar böyleymiş fazla sorun etmiyorum.

İlk olarak 80 derece Armor serisi için normal bir sıcaklık bunu unutmayalım.

Daha serin olmasını istiyorsanız işlemci soğutucu stok ise onu kule tipi ile değiştirebilirsiniz, kasa içi hava akımı kötü ise daha iyi bir akım sağlayarak kartın daha serin çalışmasına yardımcı olabilirsiniz.

Ayrıca bu söylediklerimi yaptığınız halde kart yine 80 derece çalışabilir ama daha sessiz hale gelir bu da kartın sıcaklık tepe noktası 80 derece demek olur o sıcaklığa gelince kart önce fan devrini yükseltir, eğer yüksek fan devri kartı 80 derecede tutmaya yetmiyor ise frekans düşürüp daha fazla ısınmamaya çalışır. Böylece kart serinlediği için kendini frenlemeden düşük fan sesi ve yüksek performansı ile çalışır.

Armor serisi için demiş herkes lakin 3 senedir Nvidia Armor serisi kullanıyorum hiç böyle bir problemim olmadı, hatta %10 civarı ocli kullanıyorum genelde. Oyunda bile 70-75 i görmedim neredeyse

Technopat Haberler

Geri
Yukarı