MSI B350 TOMAHAWK vs GIGABYTE AB350 Gaming 3

İkileme düşmüş olabilirsiniz. Fakat ben ikisininde iyi olduğu yönleri belirttim. :)

Bu konuyu daha önceden açmışsınız. Neden bir daha açma gereği duydunuz?
Açmadım kimse cevap vermediği için başka konuda değinen arkadaşa cevap yazdım taşınmış.

@HachimonTonkou07 Kesinlikle değmez, rakip MSI sonuçta boru değil. :ROFL:

Tomahawk mı alayım ? Bu dediğim bileşenlere, üzmesin sonra. Ve @Frosa Siz hangisini tercih ederdiniz ?

@HachimonTonkou07 İroni yapıyorum(!) 100 liraya kadar o fark fazlasıyla değer. Gözünü kapatıp Gigabyte al.

@Hüseyin Ay Birinin bunu diyeceğini tahmin ediyordum ama senin yerine @FantastikTürk der diye düşünüyordum. Kendimi camdan atasım geliyor, arkadaş bu kadar kanmayın, Gigabyte'ta bileşenleri için ultra durable diyor, Asus başka bir şey diyor. Bunlar pazarlamak için "sihirli" kelimeler o kadar.

Ben bu yaşıma kadar hep MSİ veya Asus kullandım. Gigabyte hakkında fikrim yok. MSİ ve Asus'un BİOS ara yüzü çok daha hoş ve belirttiğim Military Class, testi vardı. Bulamadım.

MSI, Asus ve Gigabyte Tayvan uclusu diye gecer ve kalitesinden supheniz olmayacak markalardir.
Aslinda B350 anakart cesiti bayagi cok. Mesela Asus'un Strix B350-F anakarti var ancak Turkiye'de yok bu modeller. Yakin bir surede Turkiye'de olurlar. Arastirirsaniz gorursunuz.
Normalde Gigabyte iyi tasarlar anakarti ama nedense bu anakart tasarim acisindan benden 0 puan aldi. Gorunus yuzunden Tomahawk alirdim :D

@GCN Peki Asus Prime B350-Plus mi iyi yoksa MSI B350M Bazooka mi? Yuksridaki gibi bir karsilastirma atarsan sevinirim.

@FantastikTürk Asus biraz daha iyi ama ortada Gigabyte vs MSI farkı gibi "ezici" fark yok. Ben küçük anakartları daha çok severim, daha kötü bile olsa MSI'yı tercih ederdim. Fakat fark "ezici" ise tabii ki daha iyi olanı "tipe" tercih ederim. Tablo oluşturmaya şimdi üşendim, birazdan atarım.

Kozmetik detaylara falan da girersem işin içinden çıkılmaz, her yönden Ryzen'in Intel'i ezmesi gibi eziyor.
Bu cümlede bahsettiğim kozmetik detaylar "görünüş" değil, ek özellikler ile donatılmış.

@GCN Hocam zahmet vereceğim ama tablo atarsan sevinirim.

Bak ne buldum? MSI B350M Mortar MSI B350M Bazooka'dan daha iyi sanırım. @GCN Sana zahmet vericem ama hocam MSI B350M Mortar VS Asus Prime B350-Plus Tablosu atar mısın?
Not : Yeni öğrendim Mortar daha iyiymiş.

Asus Prime B350 PlusMSI B350M Bazooka
Genişleme Yuvaları:2 adet PCI-E x16 yuvası (Biri x8, diğeri x16 hızında)(y)
2 adet PCI-E x1 yuvası
2 adet PCI yuvası:lanet:
1 adet M.2 (Sata III ve x4 PCI-E destekler, yani sata M.2 SSD ile uyumlu)(y)
1 ader PCI-E x16 yuvası
2 adet PCI-E x1 yuvası
1 adet M.2 yuvası (Sata desteklemez)
Arka Panel Giriş/Çıkış:2 adet USB 2.0 Tip-A
4 adet USB 3.0 Tip-A
2 adet USB 3.1 Tip-A(y)
4 adet USB 2.0 Tip-A :lanet:
4 adet USB 3.0 Tip-A
Ethernet:Realtek RTL8111H Gbit LAN kontrolcü :lanet:Aynı:lanet:
Dahili ses kartı:Realtek ALC887 :lanet::yumruk::kızgın: (Giriş seviyesi LGA775 anakartlarda bulunan dandik...)Realtek ALC892 :lanet:
Özel:LANGuard (Yıldırımlar ve statik elektrik deşarjları)
Overvoltage Protection (Devre koruma güç tasarımı)
ASUS CrashFree BIOS 3 (BIOS güncellemesi sırasında bozulan ya da hata veren BIOS onarım teknolojisi)(y)
ASUS EZ Flash 3 (BIOS içerisinde Internet'ten ya da USB bellekten kolayca BIOS güncelleme)(y)
5X Protection III (Bileşen kalitesi, devre tasarımı, kararlılık ve koruma, yani military class karşılığı ama daha fazlası. Aşırı voltaj koruması ıvır zıvır anakartın tüm tasarımını belirtiyor.)
Fan Xpert 2 Plus (Isının yükselmesine izin vermeden, sessizliği ön plana çıkartmak için otomatik fan/fanlar kontrolü (kısmi yapay zeka))
Turbo M.2 (Daha kararlı SSD performansı)
Harici RGB Led şeritler ile kasayı özelleştirme imkanı(RAM ve Ekran kartı gibi diğer bileşenler ile uyumlu çalışır)
Audio Boost(Özelleştirilmiş ses karakteri, yazılım ıvır zıvır işleri işte)(y)
DDR4 Boost(Hızlı değil(!) kararlılık, 5X Protection III bunların tümü anlamına geliyor ama MSI ayrı ayrı belirtmiş)
X Boost (USB 3.0'tam tam verim almaya yarıyor, daha fazla voltaj, daha kararlı veri transferi gibi)
Super Charger (Ön paneldeki USB 3.0 ile cihazları hızlı şart etme özelliği, tabii ön panele USB kulaklık takılırsa on numara bir özellik)
Ek olarak Nahimic ses yazılımı var, bu kıyaslamaya dahil edilemez ama harika bir yazılım söylemeden edemem. Asus'ta benzer bir yazılım var mı?
[TBODY] [/TBODY]
@FantastikTürk Lütfen birde Mortar ile uğraştırma. :melek:
Ben inceleyip kıya yoldan yorumu yapayım?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı