MSI B350M OC varken boşta voltaj düşmüyor

Makaleler
1
Yer
Sehit Muhtar/Zambak Sok./Gumus Gerdan Apt./Beyoglu
Daha önce başka bir kartla deneyimim olmamasından ötürü, normal karşıladığım bir sorundu bu. BIOS'dan voltajı elimle ayarladıktan sonra neden sistem boştayken voltaj düşmüyor diye merak ediyordum. Meğersem özellikle MSI'ın anakartlarında bulunan bir bug(?) yüzündenmiş.

Konunun sonlarına doğru, bu sorun hakkında MSI'ın tutumunu gördüğümde gece gece sinirlenmeme neden oldu. Yetkililere göre, bu sorunu çözmek için kartı varsayılan değerlerine sıfırlamalıymışız. Kartımız OC esnasında sorunlu çalışıyorsa, overclock yapmayın demeye getiriyorlar. Diğer bir cevap ise, boşta voltajın düşmemesi sistemin stabilitesini korumak içinmiş.

Ben işlemcimi stok değerlerinde kullanıyorum, fark etmez. Fakat aynı sorundan muzdarip, hız aşırtma yaptığı zaman sistem boştayken çekirdek voltajının düşmesini isteyen kullanıcılar Ryzen Master'ı kullanabilirler. Okuduğuma göre bu problem yalnızca BIOS için geçerli.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı