Hocam dediğinizi de yapacağım fakat bir ihtimal olabilir dediğiniz ayarı deneyeceğim. Aynı sıkıntı baş gösterirse dediğiniz BIOS ayarını yapacağım.
Merhaba Recep Hocam, şu an sorunu hala gözlemekteyim. Görev yöneticisi performans sekmesinde işlemci hızı bazen 1, 98'lere düşmekte. Genelde 1.90 küsü ,2.0 küsür ve 3.0 küsür GHz'lerde dolaşmakta. Normal mi? Daha önce bir OC denemem olmuştu sıvı soğutmada ama şu an stock değerlerde kullanıyorum. Şu an bu şekilde kullanıyorum. MSI destek sayfasınada bu sorunu ilettim fakat, BIOS flashback kullanarak BIOS yükseltin falan yazdılar. Zaten BIOS son sürümde.
Değerler nasıl Recep Hocam?
Bu da 12V ve diğer kanalların voltaj değerleri;
Bi de MSI destekte mesaj olarak gönderdiğim yazıda cevap olarak şu linki vermişler. Sonunda DOWN-BIOS yazıyor. Düşürmemi istiyorlar acaba hocam?
Bi de MSI BIOS Flashback in nasıl yapıldığını göstermişler fotoğrafta.
O dediğim link BIOS sürümlerinin bulunduğu şu link;
Support For B450-A PRO | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Global
Olay görüntüleyicisi bölümünde de 'Önemli' bölümünde KERNEL Power 41-63 hata kodu mevcut. Sıkıntıyı bu kod belirtiyor galiba Recep Hocam. Deneyip göreceğim bir ihtimal dediğiniz ayarı. OCCT testinde tüm bileşenleri test ettim.
Recep Hocam bakar mısınız? Şu an deneme aşamasındayım. Daha karşılaşmadım sorunla. Peki yeni BIOS çıkarsa yüklememi tavsiye eder misiniz?