MSI B450-A PRO Max Donanıma Ayrılmış RAM Yok

Cemre Atila

Femtopat
Daha fazla  
Başlıkta Ram yok yazmışım Sorun şu ki 16 Gb Ram in 8 ini donanıma ayırmış olması.
Arkadaşlar, öncelikle hiçbir araştırma yapmadan konu açmış biri değilim. BIOS son sürüme güncel. Pili çıkarılıp takıldı. Bu anakart da sadece 2 RAM slotu var ve 2 side dolu. RAM'leri söküp tekrar takamıyorum. RAM'ın tam üst kısmında fan var ve maalesef şu an onları sökebileceğim yeterli ekipmanım yok. Bir çok videoda rastladığım ama bu ekran kartının BIOS'unda olmyan Advanced kısmında her videoda gördüğüm bu donanıma ayrılan kısım benim BIOS'umda yok ya da ismi farklı bulamıyorum. Çok fazla baktım lakin yine de yok.
Kısaca:
BIOS güncellendi.
Pil çıkarılıp takıldı BIOS ayarlarına reset atıldı.
RAM'leri çıkaramıyorum.
BIOS'ta donanıma ayrılmış RAM'ı ayarlayabileceğim bir seçenek yok.
Genel olarak bilgilendirici görseller aşağıda bulunmaktadır.

83,.png

Adsız.png

2.png

3.png

5.png

6.png

Son düzenleme:

Bu konulara göz atar mısınız saat epey geç olduğundan dolayı şu an dikkatli bakamıyorum. Sorun olduğu için. Stok fan RAM'in üstüne oturmuş ise fazla baskıdan dolayı görünmeme sebeplerinden sadece bir tanesi diğerleri için yukarı bakın lütfen.

Tek tek hepsine baktım çözülmeyen 1 arkadaşınkiyle benim sorunum aynı. Bende x-ampi açtığımda bilgisayar açılmayıp 3-4 kere kendini kapatıp açıyor ram frekansı yükselmiyor tekrar normale dönüyor. ama malesef ordada çözüm vermemişler diğerlerini çözümleri bende olmuyor malesef.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı