MSI B450-A Pro Max ile verimli çalışabilecek en güçlü işlemci nedir?

Şuan hali hazırda R5 3600 kullanıyorum ve yakın zamanda yükseltme düşünmekteyim, ekstradan anakart masrafı çıkmazsa bütün bütçemi (4000 TL civarı) işlemciye yatırmak istiyorum. Arctic Freezer 34 eSports Duo ile soğutma sorunum da yok fakat anakart hakkında şüphem var. R7 5800X kullanmak sakıncalı olur mu?
İşlemci aldıktan sonra ise ekran kartı stoğu bekleyeceğim.

Yani bence 5800X kaldıracaktır ama OC potansiyeliniz çok iyi olmaz ve VRM sıcaklıklarına yardımcı olması için kasa içi hava akımını iyi tutmanız gerekir. VRM'lerin aşırı ısınması durumunda undervolt yapmanız gerekir.

Ben şahsen 5800X alıp undervolt yapmak yerine 5600X alıp OC yapmayı tercih ettim. Tomahawk MAX rahat kaldırıyor, sizin anakartta 5600X kaldıracaktır. Tabi OC potansiyeli asla iyi bir B550 kadar olmaz orası ayrı fakat sıkıntısız kullanırsınız.

Yani bence 5800X kaldıracaktır ama OC potansiyeliniz çok iyi olmaz ve VRM sıcaklıklarına yardımcı olması için kasa içi hava akımını iyi tutmanız gerekir.
Soğutma sorunu yaşamamak için kasa tercihimi ona göre yapmıştım, şuradan kasamın tasarımını görebilirsiniz. Tahminimce bu kasa ile sorun olmaz gibi.

@304191 @Samotne Ciasteczka Sizleri de meşgul ediyorum kusura bakmayın, gereksiz harcama yapmaya karşıyım. Ekstradan anakart maliyeti çıkmasın diye bu soruları soruyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı