MSI B450-A Pro Max'den ASRock B550M-HDV'e geçmeye değer mi?

Evet arkadaşlar halihazırda MSI B450-A Pro Max kullanıyorum, garantisi bitmeye yakın gibi fakat dolu dolu bir anakart, memnunum yani, bir problem yaşamadım, ASRock B550M-HDV'e geçmek ne kadar mantıklı olur? Özellik olarak bayağı eksik bir anakart sadece B450'den B550'ye geçmiş oluyorum ve sıfır. İşlemcim Ryzen 5500 ekran kartım RX6600. yoksa MSI B550-A Pro Max ayarında bir anakarta geçmediğim sürece yükseltmeye değmez mi?

B450'den B550'e geçmeniz size bir fayda sağlamayacak ki neden değişim istiyorsunuz kaldı ki işlemci için 5600X düşünüyorsunuz hiç gerek yok anakart değişimine. Fiyat farkı 500TL ve iyi bir kule tipi soğutucunuz varsa dediğiniz gibi o zaman 5600X alınabilir yoksa 1K fiyat farkına pek değecek bir durum yok 5600 ile aralarında.

Ryzen 5 5500 şu an işinizi görüyor olmalı. Şimdi bir tane B550 anakart alıp daha sonra R5 5600 almaya ne dersiniz?
AsRock B550 2550TL'ye buldum benim anakartımı 2800TL gibi bir rakama versem işlemciyi de aynı şekilde cebimden ekstra 400TL çıkmış olacak bu işlem için.
Ryzen 5 5500 şu an işinizi görüyor olmalı
Evet görüyor görmesine de satmaya kalktığım zaman çok yüzüne bakan yok piyasaya bazı arkadaşlar şöyle çöp böyle kötü diye pompaladığı için 2.elde anakartın ne kadar iyi olduğuna pek bakmıyorlar sanırım.

5600X düşünüyorsunuz
Yok düz 5600 düşünüyorum fiyat farkı daha az olduğu için.

Son düzenleme:
ASRock B550 2550TL'ye buldum benim anakartımı 2800TL gibi bir rakama versem işlemciyi de aynı şekilde cebimden ekstra 400TL çıkmış olacak bu işlem için.

Evet görüyor görmesine de satmaya kalktığım zaman çok yüzüne bakan yok piyasaya bazı arkadaşlar şöyle çöp böyle kötü diye pompaladığı için 2.elde anakartın ne kadar iyi olduğuna pek bakmıyorlar sanırım.

Sadece işlemci değişimi yapsanız kafi gelecektir. PSU nuzda yeterli ise iyi bir ekran kartı alabilirsiniz.

Sadece işlemci değişimi yapsanız kafi gelecektir. PSU nuzda yeterli ise iyi bir ekran kartı alabilirsiniz.
Aslında amacım biraz cebime para kalması anakartımda Crossfire olması ne bileyim dolduramadığım ram slotlarının olması çok fazla pci yuvası olması şu an hiçbir işime yaramıyor bu kartlar arasında performansı doğrudan etkileyen herhangi bir şey yoksa benim anakartımı satıp elimdeki Asus B450M-K anakartı kullanayım diyorum var mıdır bunların arasında performansı etkileyecek herhangi bir durum?

Aslında amacım biraz cebime para kalması anakartımda CrossFire olması ne bileyim dolduramadığım RAM slotlarının olması çok fazla PCI yuvası olması şu an hiçbir işime yaramıyor bu kartlar arasında performansı doğrudan etkileyen herhangi bir şey yoksa benim anakartımı satıp elimdeki ASUS B450M K anakartı kullanayım diyorum var mıdır bunların arasında performansı etkileyecek herhangi bir durum?

Sizde kaç tane anakart var MSI B450-A Pro Max yok muydu sizde. Anakartlar arasında sizi etkileyecek bir gark yok değişimine gerek de yok elinizde B450 anakart varsa 5600 çalıştırır. Tabii eski sürüm BIOS varsa sadece BIOS güncellemesi yapmak lazım.

Bir fark yok ama görüntü itibari ile MSI da VRM'ler üzerinde soğutucu varken ASUS'ta bulunmamaktadır. Bu yönden artısı vardır.
Çok ciddi bir şekilde etkiler mi bu durum performansı?

ASRock B550 2550TL'ye buldum benim anakartımı 2800TL gibi bir rakama versem işlemciyi de aynı şekilde cebimden ekstra 400TL çıkmış olacak bu işlem için.

B450 anakartlarda Ryzen 5 5600'de sorunsuz kullanabilirsiniz. Eğer kaliteli bir B550 alamıyorsanız elindeki VRM soğutuculu MSI B450 anakartınızı kullanmanıza devam etmenizi öneririm. Anakartınız çok güzel.

Maalesef öyle hocam. Benim de elimde bir PIN'i kırık 5500 var. Belki 1000TL'ye alıcı aramayı ya da evimde süs olarak saklamayı düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı