MSI B450 Gaming PLUS MAX sistem BIOS güncellemesi sonrası görüntü vermiyor

berkayusllu

Kilopat
RAM
Corsair 8*2 16GB 3200 MHz
SSD veya HDD modeli
240 GB
Ekran kartı
GTX 1660 Süper
Anakart
MSI B450 Gaming PLUS MAX
İşlemci
Ryzen 5 5600
Ryzen 5 5600 işlemci ve MSI B450 Gaming Plus Max anakartım var, anakartın resmi sayfasından en güncel BIOS'u indirdim kurmaya başladı %100'e kadar doldu, sistem kendine reset attı fakat ekran gelmedi.

#Denediğim yöntemler#
  1. BIOS pilini çıkartıp taktım
  2. JBAT1 pinleri birbirine değdirerek kısa devre yaptırdım
  3. RAM'leri tek slot olarak taktın
  4. Daha eski bir BIOS sürümünü FAT32 bir flash belleğe MSİ.ROM olarak kaydettim anakartın arkasında buluna Flash BIOS Buton ile yükledim, yükleme yapılıyor yaklaşık 10 dakika kadar sistem kedine reset atıyor fakat görüntü gelmiyor ve anakarta baktığımda EZ Debug LED'lerden CPU LED'i yanıyor.
Bir türlü sorunu çözemedim, yardımcı olabilecek arkadaşları bekliyorum.

ÇÖZÜM USB 2.0 bir diske daha eski bir sürüm yükledim MSI.ROM olarak ve anakartın Flash BİOS Button tuşuyla usb içerisine yüklediğim biosu kurdum bios kurulurken sadece tek bir ram taktım 2. Slota bios kurulduktan sonra cpu led ışığı söndü boot led ışığı yandı bu sefer de bilgisayarı kapattım usb belleği çıkarttım Ve tekrar açtığımda sistem sorunsuz bir şekilde çalıştı. Tek sorun eski bir bios yüklü şuan tekrar güncellemeye korkuyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…