MSI B450 M-2 Max RBG LED Şerit Bağlantısı

mesut.mete.calis

Centipat
Yaklaşık olarak 10 gün önce Vatan Bilgisayar'dan aldığım MSI B450 M-2 Max model anakart ile RGB Fan ve RBG LED Şerit veya Adreslenebilir RGB Fan ve Adreslenebilir RGB LED Şerit bağlantısı yapmam mümkün müdür? Anakartımda 3 pin giriş yuvası bulunmamaktadır. Onun yerine 4 pin giriş yuvası mevcuttur. (JLED 1 yazıyor. )

(SYS_ FAN1) 4 pin girişi 1 adet mevcut bu girişe kaç adet fan bağlantısı yapılabilir. İlla fan çoklayıcı kablo almak gerekli midir? Bu anakart MSI Mystic Light Sync BIOS üzerinden kontrole izin verir mi?

En son olarak da sistemim.

İşlemci: Ryzen 5 2600 veya Ryzen 5 3500X olacak
Anakart: MSI B450 M-2 Max
Ekran Kartı: ASUS ROG STRIX AMD Radeon RX 570 4 GB OC 256Bit GDDR5
M2.SSD: XPG SX6000 Lite 128 GB
SSD: HIKVISION 2.5" SATA 480GB
RAM Bellek: T-FORCE Delta RGB DDR4 3200MHz 16 GB Kit (8x2)

Bu sistem için güç kaynağı kaç Watt alsam yeterli olur. 500 Watt ile 550 Watt yeterli gelir mi yoksa sistem dar boğaz yapar mı?

Şimdiden vereceğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• M.M.Ç..jpg
    270 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Görselde ki tam modeli açıklamayı yazmanızı rica edeceğim sizden, okuyan arkadaşlar açmayı unuturlar diye.
-Anakart üzerinde JRGB soketi göremedim ben MSI görsellerinde, olursa zaten bir tane olur o anakartta JRGB olur eğer4 pinli soketlere yakından bakarsanız daha iyi görürsünüz ben internette ki görsellerinden göremedim.
-Güzel bir Fan çoklayıcı almanız tabii ki gerekecektir. Takip ettiğim yabancı yayıncı Sistem Fan1 girişlerine 2 li Sistem fan 2 girişlerine 3 lü fan çoklayıcı koyarak düşük bütçeli anakartları 5-6 fan ile soğutuyor.
RGB kontrolcülü kasa alırsanız eğer sata ile güç verip anakarta bağlamadan RGB kontrol edersiniz bunun için kasanızın desteklemesi gerekli yoksa ekstra kontrolcü almanız gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…