MSI B450 Tomahawk anakartın sesi yeterli mi?

Alitasbasi67

Decapat
Forumda bu sorunu yaşayan birkaç kisi ile karşılaştım. Sesinin az geldiğinden şikayetçiler. Ben bu anakartı almak istiyordum. Ses konusunda sorun yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaşarsın. Ben yaşıyorum. 5-6 yıllık anakart kullanıyordum onda ses seviyesi çok daha yüksekti. Tomahawkta ne Sound Blaster Cinema ne de Nahimic desteği var. O yüzden sesi az geliyor. Rainbowu kulaklıkla %100 yapıp oynuyorum daha ne olsun yani bunun ötesi yok. Eski Pcde böyle değildi.

Ben daha önce Asus P8H61 kullanıyordum tonahawk alınca ses çok değişti, bayağı arttı ses. Örneğin PUBG’de %50 üzerine çıkınca çok rahatsız edici oluyor çatışma anında. Önceki anakartta %80 üzerinde oynuyordum. Yalnız kulaklık falan da etkiliyordur muhtemelen.

B450 serisinde en iyi ses kalitesi ASUS ROG serisinde. Ses kartı iyi anakart istiyorsanız B450-F, B450-E alabilirsiniz. Onun dışındaki modellerde ses yongası kötü maalesef. Tabii USB'li bir kulaklık kullanırsanız sorununuz kalmaz. Ben sese önem verdiğim için B450-F Strix aldım zaten. SupremeFX S1220A ses yongası var (En üst segment X570 anakartlarda bulunan ses kartı ile aynı)

Peki şu an güncel B450'lerin hangilerinde var Sound Blaster Cinema ya da Nahimic desteği ?
B450 gaming plusta var diye biliyorum. MSI sitesinden driver bölümünden bakabilirsin anakartlara. Utility kısmında yazılım oluyor destekliyorsa.
Ben daha önce Asus P8H61 kullanıyordum tonahawk alınca ses çok değişti, bayağı arttı ses. Örneğin PUBG’de %50 üzerine çıkınca çok rahatsız edici oluyor çatışma anında. Önceki anakartta %80 üzerinde oynuyordum. Yalnız kulaklık falan da etkiliyordur muhtemelen.
Senin kullandığın anakart en azından benim eski anakartıma göre daha kötü diyeyim o yüzden ses artışı yaşaman normal. Şuanki Tomahawktan benim eski karta dönsen bu sefer de ona sesi daha yüksek diyeceksin.
B450 serisinde en iyi ses kalitesi ASUS ROG serisinde. Ses kartı iyi anakart istiyorsanız B450-F, B450-E alabilirsiniz. Onun dışındaki modellerde ses yongası kötü maalesef. Tabii USB'li bir kulaklık kullanırsanız sorununuz kalmaz. Ben sese önem verdiğim için B450-F Strix aldım zaten. SupremeFX S1220A ses yongası var (En üst segment X570 anakartlarda bulunan ses kartı ile aynı)
Ben de öyle duydum ama burada sıkıntı yonga değil yazılım desteği. Eski anakartımda (msı h97 gaming 3 ) gayet yüksekti ses. Bu anakartta da çok kaliteli bir ses alıyorum ancak oyunlarda ses anlamadığım bi şekilde fazlasıyla düşük geliyor. Müziklerde böyle bir sorun yok.

Evet kontrol ettim ancak B450'lerde çokca tavsiye edilen hatta çok satan Tomahawk'da bu desteğin olmaması üzdü baya, B450 Gaming Plus'ta mevcut ama bana hitaben B450 Gaming Pro Carbon AC tercih edeceğim.
Teşekkürler
B450 gaming plusta var diye biliyorum. MSI sitesinden driver bölümünden bakabilirsin anakartlara. Utility kısmında yazılım oluyor destekliyorsa.

Senin kullandığın anakart en azından benim eski anakartıma göre daha kötü diyeyim o yüzden ses artışı yaşaman normal. Şuanki Tomahawktan benim eski karta dönsen bu sefer de ona sesi daha yüksek diyeceksin.

Ben de öyle duydum ama burada sıkıntı yonga değil yazılım desteği. Eski anakartımda (msı h97 gaming 3 ) gayet yüksekti ses. Bu anakartta da çok kaliteli bir ses alıyorum ancak oyunlarda ses anlamadığım bi şekilde fazlasıyla düşük geliyor. Müziklerde böyle bir sorun yok.

Evet kontrol ettim ancak B450'lerde çokca tavsiye edilen hatta çok satan Tomahawk'da bu desteğin olmaması üzdü baya, B450 Gaming Plus'ta mevcut ama bana hitaben B450 Gaming Pro Carbon AC tercih edeceğim.
Teşekkürler
Evet benim canımı sıkan mevzu da o. Daha düşük segment anakartlarda böyle destek olup, en iyi en kaliteli denilen bir kartta olmaması çok saçma. Güzel tercih fiyat farkları tabiki mevcut, güle güle kullanın.

Evet benim canımı sıkan mevzu da o. Daha düşük segment anakartlarda böyle destek olup, en iyi en kaliteli denilen bir kartta olmaması çok saçma. Güzel tercih fiyat farkları tabii ki mevcut, güle güle kullanın.

Bakalım ben Tomahawk alacağım, eğer gerçekten çok sıkıntı çıkarsa harici ses kartı veya hoparlör alacağım, bakalım sesi gerçekten çok az mı gelecek?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı