MSI B450 Tomahawk Max, 3500'den 3600'e geçince 2 RAM slotu çalışmıyor

sinyorbc

Hectopat
Daha fazla  
Evet- anakartım henüz 10 günlük, işlemcimi değiştirmeden önce 2 ve 4 slotlarında RAM'lerimi kullanıyordum. Yeni işlemcim geldi taktım o ara soğutucu fanını takamadığım için RAM'lerden bir tanesini çıkarmıştım sonra geri taktım PC açtım ve DRAM debugled i sabit yanıyor fanlar son hızda dönüyor herhangi bir hareketlilik yok. Daha sonra 1-2 slotlarına taktım çalıştı sistem açıldı. Fakat 1-3 slotlarını denedim PC 3 kere kapandı sonra DRAM LED'i sabit yandı yine fanlar son hızda kaldı. BIOS ekranı vs de gelmiyor tabii. RAM'leri tek tek 3 ve 4 slotlarında denedim tek başına da çalışmadı. Yani yeni işlemciyi taktıktan sonra RAM'ler konusunda sorun yaşadım. Anakartım daha yeni öyle sök tak pek yapılmış bir anakartta değil.
RAM'lerim:
XPG D30 3200MHz 8 GB.
HyperX Fury 3200MHz 8 GB.

Yalnız üstte de belirttiğim gibi bu ramleri tek olarak 3 veya 4. slotlara taktığım zaman dram ledi yanıyor sistem yine başlamıyor. İşlemciyi ikinci el aldım işlemciyle alakalı olabilir mi diye korktum. Çünkü bu ramleri ryzen 5 3500 işlemcimle birlikte daha 3 gün öncesine kadar dual channel olarak kullanıyordum 2 ve 4 slotlarına takılıydı ramler.

Dosya Ekleri

• slot 1.png
    slot 1.png
    73,8 KB · Görüntüleme: 50
  • slot 2.png
    slot 2.png
    49,2 KB · Görüntüleme: 63
Bios güncelledim, bios sıfırladım, xpm açtım kapadım vs. hiç birisi işe yaramadı. Bu arada işlemcinin pinlerinin durumu da bu. Pinlerde bir problem yok
cpu soğutucuyu da bi tık gevşettim falan belki çözüm olur diye ama yok.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    125,6 KB · Görüntüleme: 61
  • 2.jpg
    2.jpg
    129,3 KB · Görüntüleme: 66
  • 3.jpg
    3.jpg
    133,1 KB · Görüntüleme: 50
  • 4.jpg
    4.jpg
    135,5 KB · Görüntüleme: 53
  • 5.jpg
    5.jpg
    135,7 KB · Görüntüleme: 62
  • 6.jpg
    6.jpg
    137,5 KB · Görüntüleme: 48
  • 7.jpg
    7.jpg
    120,9 KB · Görüntüleme: 57
Aynısorun benim başımada geldi. İşlemci soğutucusunu değiştim ramlari çıkardım taktım ama bende de DIMM2 A ve B slotlarına ram takınca 3 bip sesi veriyor çalışmıyor ama DIMM1A ve B slotlarında çalışıyor bende çözüm bulamadım. Bios da güncelleyip denedim buda kurtarmadı. Sende slotları tek tek dene hangisi çalışıyor kontrol et ama sorunun ram ve işlemci değil sadece anakart MSI a hatayı yazdım cevap bekliyorum olmazsa anakartı garantiye tamire göndereceğim.

Sorunun kaynağını buldum işlemci ayaklarından birtanesi çok minik eğikmiş ilk fotolara baktım ve muhtemelen oturturken benim eşekliğim anakartta bulunan işlemci soketinin yuvalarından 1 tanesi kırılmış. Bu kırılan yuvaya da şemadan baktım ve B slotlarını çalıştıran yuvaymış. Yuvaya bakmak için işlemci takma yerini de sökmüş bulundum anakartım garanti dışı kaldı diye düşünüyorum. Single channel devam gittiği yere kadar. Bilgisayarcı tamirine 300tl istedi ama o da %50 şansı var diyor yapabilirsek yani yapamazsak para almayız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı