MSI B450 Tomahawk Max flash BIOS yapmadan açılmıyor

RAM
G.Skill Ripjaws V 16 GB (2x8) DDR4-3600MHz
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600x
Değerli Technopat sakinleri,
Bilgisayarımın üzerinde arkadaşımın RAM'ini denedikten sonra anakart hiçbir şekilde açılmamaya başladı.
RAM voltajı ile alakalı olduğunu düşünüp RAM voltajının anakarta zarar verdiğini, BIOS'u göçerttiğini düşünüp flash BIOS atmaya karar verdim.
Flash BIOS atıp BIOS Update yaptıktan sonra bilgisayar açıldı. Oh be diyerek kullandıktan sonra bilgisayarı kapattım.
Tekrar açmak istediğimde yine açılmadı.

Yani sorun şu;
Bilgisayar resetlendiğinde (yeniden başlat dendiğinde) bir sıkıntı olmadan açılıyor.
Fakat bilgisayar gücünü tamamen kestiğimizde yani bilgisayarı kapat dedikten sonra anakart güç almıyor.
Tekrar flash BIOS atmam gerekiyor.

Tam olarak çözebilmiş, kesin nokta atışı bi çözüm bulabilmiş değilim.
Ama sorun Power'da sanırım, Power girişlerini söktüm elektrik cızırtısı sesi çıkardı. 1 tane HDD girişini söktüm ve açıldı.

Hemen deneyecem. Teşekkür ederim. Umarım sorun budur yoksa anakart değişecem

aynı sorunu yaşıyorum, şunu yaptım ve kesin çözüme ulaştım dediğiniz bir şey var mı?

aynı sorunu yaşıyorum, şunu yaptım ve kesin çözüme ulaştım dediğiniz bir şey var mı?

Kasayı alıp arkadaşa götürüp ram denemesi yapmıştık bir arkadaşla fakat voltaj farkından dolayı sorun yapmıştı o yüzden bilgisayarı tekrar toplamıştım. Eve geçtiğimde bilgisayarı açmaya çalıştım ama açamadım. Foruma konu olan sorunu yaşadım. Fakat hiç bir çözüm sorunuma çare olmadı. En sonunda deli olup komple kasayı tekrar açtım, Anakart'ın bütün switch'lerini tekrar bağlayacaktım ki bir de ne göreyim? Bilgisayarı yeniden toplarken Power tuşunun Switch'ini anakarta bağlamamışım 😂😂

Edit: Aklıma ürünün bozuk olduğuna dair teknik servisi arayıp aslında ürünü prize takmadığı için çalışmayan hikaye geldi 😅

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı