MSI B450 Tomahawk Max işlemci olmadan BIOS güncellemesi

IAvalonI

Hectopat
Katılım
18 Aralık 2020
Mesajlar
104
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Backend Developer
How To Use USB BIOS Flash Back MSI B450 Tomahawk MAX Motherboard

Herkese iyi sosyaller, yukarıda belirttiğim videoyu izleyerek BIOS güncellemesi yaptım, sadece 24 pin takılıydı onun dışında işlemci vs. hiçbir şey takılı değildi. Gayet güzelce LED yanıp söndü ve hızlandı. Yaklaşık 5 dakika sonra anakart kapandı ve geri açıldı. 5-10 dakika arası bekledim sadece CPU ışığı yanıyordu, geri açıldığında flashback ledi sönmüştü. Tamam herhalde CPU takılı değil ondandır diyerek gücü kestim. Ama içim yine rahat etmedi, acaba yeniden açılmaması mı lazımdı, direkt kapanması mı gerekiyordu diye şu an kendimi yiyip bitiriyorum. Bilgisi olan varsa gücü keserek hata mı ettim?
 
Yaklaşık 5 dakika sonra anakart kapandı ve geri açıldı.
Evet birkaç kez böyle aç kapa olacak videodaki "power cycle"dan kasıt da bu zaten. Anakarta bağlı olarak 3-4 kez olabilir bu power cycle.

5-10 dakika arası bekledim sadece CPU ışığı yanıyordu, geri açıldığında flashback LED'i sönmüştü.
Tamam bu kadar beklediyseniz olmuştur zaten. Videoda da benzer şeylerden bahsediyor, PSU'nun fan sesini birkaç kez duyacaksınız, EZ Debug LED'ler yanıp sönecek, anakart birkaç kez restart atacak vs..
 
Evet birkaç kez böyle aç kapa olacak videodaki "power cycle"dan kasıt da bu zaten. Anakarta bağlı olarak 3-4 kez olabilir bu power cycle.


Tamam bu kadar beklediyseniz olmuştur zaten. Videoda da benzer şeylerden bahsediyor, PSU'nun fan
Anakart işlem süresi boyunca sadece 1 kez restart attı. Bu işlem birden fazla kez olmadı, sanırım herhangi bir sorun yaşamamışım rahat bir şekilde uyuyabilirim.
 

Geri
Yukarı