MSI B450 Tomahawk Max Ön Fan Çalışmıyor

Daha fazla  
B450 Tomahawk Max anakartım kasa ön fanını çalıştırmıyor 2 farklı fan denedim. Bir tanesi PC açılışta çalışıyor sonra duruyor diğeri de 100-150 RPM'ler de çalışıyor ayarlardan elle açmam gerek. Kendisi Auto çalıştırmıyor. Farklı bir ayar mı var yoksa fanlar mı bozuk? Onu da anlamadım. Yeni Akasa Viper aldım bekliyorum varsa yapmam gereken bir ayar yazar mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
B450 Tomahawk Max anakartım kasa ön fanını çalıştırmıyor 2 farklı fan denedim. Bir tanesi PC açılışta çalışıyor sonra duruyor diğeri de 100-150 RPM'ler de çalışıyor ayarlardan elle açmam gerek. Kendisi Auto çalıştırmıyor. Farklı bir ayar mı var yoksa fanlar mı bozuk? Onu da anlamadım. Yeni Akasa Viper aldım bekliyorum varsa yapmam gereken bir ayar yazar mısınız?
Büyük olasılık BIOS'a girip fan eğrisini kendiniz girmeniz ya da varsa scan gibi bir şey onu uygulamanız gerek. Fanlar belli bir akımdan önce dönmez, anakartınız da düşük sıcaklıkta fazla akım göndermiyordur. İkisinin eşleştiği yeri en az olacak şekilde yeni bir eğri ayarlayın, herhangi bir elektronik arıza yoksa çalışması gerekir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı