MSİ B450 TOMAHAWK RAM tercihi

Wozniakowska

Decapat
Selamlar öncelikle ben bir bilgisayar toplama aşamasındayım. Kararsızlığıda beraberinde getiriyor.
Bu iki RAM arasında kaldım yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Anakart = MSİ B450 Tomahawk
İşlemci= R7 2700X
Ekran Kartı = ASUS ROG STRIX 2060-2070 OC Edition
Bu parçalara uygun şu iki RAM arasından bir seçim yapabilirseniz çok mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisinin de CL değerleri aynı fakat MHZ'leri farklı. O yüzden Corsair olanı alabilirsin. Fakat RGB bir sistemin var ise o MHZ farkını OC ile kapatabileceğin için D41'e de yönelebilirsin.
Hatta bu ürün sıvı soğutmalı fiyat olarak ta aynı bence bunu alman daha mantıklı olur. Çok ileri dönük bir yatırım olur.

İkisinin de CL değerleri aynı fakat MHZ'leri farklı. O yüzden Corsair olanı alabilirsin. Fakat RGB bir sistemin var ise o MHZ farkını OC ile kapatabileceğin için D41'e de yönelebilirsin.
Hatta bu ürün sıvı soğutmalı fiyat olarak ta aynı bence bunu alman daha mantıklı olur. Çok ileri dönük bir yatırım olur.
Pek OC Seven birisi değilim OC yapacağımı düşünmüyorum, Corsair alırsam üzer mi sence?
Corsair ürününün MHz değeri daha yüksek ve fiyat olarak daha uygun. Adata ürünü ise göze daha çok hitap ediyor. Benim önceliğim Corsair olurdu fakat görsel daha önemli derseniz diğerini de tercih edebilirsiniz.
Görsel benim için önemli değil. Diğer oyuncular gibi pek RGB seven birisi değilim, az hafiften bi ışık olsa yeter. Corsair üzmezse FPS farkı fazla olmazsa Corsair’e yöneleceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeniz nedir? Belki daha güzel bir sistem toplayabiliriz eğer paylaşırsanız. Bence 3000 serisi Ryzen'lere 3-5 gün kalmışken bekleyin derim.
Biraz sabırsız biri olduğum için beklemedim 3000 serisini şuan elimde R7 2700X var performans açısından pek fark etmeyeceğini düşünüyorum edersede iade edip 3k serisine geçerim
Bütçeniz nedir? Belki daha güzel bir sistem toplayabiliriz eğer paylaşırsanız. Bence 3000 serisi Ryzen'lere 3-5 gün kalmışken bekleyin derim.
Ama yardım alırsam çok daha güzel olur tavsiyelerinizi tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz bütçe sıkıntı değil.

Biraz sabırsız biri olduğum için beklemedim 3000 serisini şuan elimde R7 2700X var performans açısından pek fark etmeyeceğini düşünüyorum edersede iade edip 3k serisine geçerim

Ama yardım alırsam çok daha güzel olur tavsiyelerinizi tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz bütçe sıkıntı değil.
Şimdi şöyle. Normalde R7 2700X elbette güzel bir işlemci fakat 3000 serisinde vaat edilen tek çekirdek performansının yüksek olması büyük ihtimalle R7 2700X'den daha bile iyi bir performans verecektir ve mimarı dizayn, program tasarlama, render alma, video editleme gibi yoğun işlemci yüküne maruz kalmayacaksa eğer Ryzen 5 3600, oyun ve günlük kullanımı harmanlarsak Ryzen 7 2700X'ten daha efektif bir performans sunabilir.

Bu yüzden ben şöyle bir sistem yapardım bütçe sorun olmayıp yeni sistem topluyorsam:

Ryzen 5 3600 İşlemci
MSI B450 Anakart (Gaming Plus, Tomahawk, Bazooka, Mortar modellerinden herhangi biri)
16GB Corsair 3000MHz RAM (240 liraya bile bulunabiliyor artık)
Full HD olacaksa RTX 2060 (Alınacağı zaman en ucuz bilinen marka hangisiyse)
2K çözünürlük olacaksa RTX 2070 (Yine aynı şekilde hangisi ucuzsa)
Samsung EVO 860 250GB SSD (Genelde Amazon'da ucuz oluyor)
1TB HDD (Seagate veya Western Digital fark etmez hangisi ucuzsa)
Güzel bir kasa (Genelde Inventus güzel fiyatlar verebiliyor kasalar için)
Güç kaynağı (Sinerji ve Inventus'tan bakılabilir)

Monitör için VA veya IPS panel tavsiye ederim (Epey.com üzerinden seçiyorum genelde monitörleri)
2K için liste
FHD için liste

Şimdi şöyle. Normalde R7 2700X elbette güzel bir işlemci fakat 3000 serisinde vaat edilen tek çekirdek performansının yüksek olması büyük ihtimalle R7 2700X'den daha bile iyi bir performans verecektir ve mimarı dizayn, program tasarlama, render alma, video editleme gibi yoğun işlemci yüküne maruz kalmayacaksa eğer Ryzen 5 3600, oyun ve günlük kullanımı harmanlarsak Ryzen 7 2700X'ten daha efektif bir performans sunabilir.

Bu yüzden ben şöyle bir sistem yapardım bütçe sorun olmayıp yeni sistem topluyorsam:

Ryzen 5 3600 İşlemci
MSI B450 Anakart (Gaming Plus, Tomahawk, Bazooka, Mortar modellerinden herhangi biri)

Full HD olacaksa RTX 2060 (Alınacağı zaman en ucuz bilinen marka hangisiyse)
2K çözünürlük olacaksa RTX 2070 (Yine aynı şekilde hangisi ucuzsa)
Samsung EVO 860 250GB SSD (Genelde Amazon'da ucuz oluyor)
1TB HDD (Seagate veya Western Digital fark etmez hangisi ucuzsa)
Güzel bir kasa (Genelde Inventus güzel fiyatlar verebiliyor kasalar için)
Güç kaynağı (Sinerji ve Inventus'tan bakılabilir)

Monitör için VA veya IPS panel tavsiye ederim (Epey.com üzerinden seçiyorum genelde monitörleri)
2K için liste
FHD için liste
Şuan elimde Msi Optix MAG241CR Model bir monitör var 1080 kullanacagım için ekran kartını 2060 Alacam Modelini Asus ROG Strix 2060 OC Edition diye düşündüm aklımdaki sistem şöyle

İşlemci = R7 2700X
Ekran Kartı = Asus ROG Strix 2060 OC Edition
Ram = Corsair Vengeance Bu konuda bahsettiğim ram
Kasa = Corsair Carbide Spec Delta
PSU = Thermaltake Smart Rgb 700w 80 plus veya Coolermaster watt 700w 80 plus
Sıvı Soğutma = Xigmatek Glace 240mm
SSD= Samsung 250 EVO 970 Plus m.2ssd
HDD= Seagate 3.5 Barracuda 1 tb.

Düşündüğüm sistem böyle fikirlerini bekliyorum.

Şuan elimde Msi Optix MAG241CR Model bir monitör var 1080 kullanacagım için ekran kartını 2060 Alacam Modelini Asus ROG Strix 2060 OC Edition diye düşündüm aklımdaki sistem şöyle

İşlemci = R7 2700X
Ekran Kartı = Asus ROG Strix 2060 OC Edition
Ram = Corsair Vengeance Bu konuda bahsettiğim ram
Kasa = Corsair Carbide Spec Delta
PSU = Thermaltake Smart Rgb 700w 80 plus veya Coolermaster watt 700w 80 plus
Sıvı Soğutma = Xigmatek Glace 240mm
SSD= Samsung 250 EVO 970 Plus m.2ssd
HDD= Seagate 3.5 Barracuda 1 tb.

Düşündüğüm sistem böyle fikirlerini bekliyorum.

Mantıklı bir seçim yapmışsın 2060 alarak.Geri kalan sistem bence çok iyi seni üzmez.Güle güle kullanman dileklerimle

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı