MSI B450 Tomahawk ve Ryzen 3600 sistem açılmıyor

aliizzet

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, MSI B450 Tomahawk Ryzen 3600 ve HyperX Fury 3466 ile sistem topladım. Isı mısı sorunları ile boğuşuyoruz. Bunlar ayrı mesele de ya makine açılmıyor zaman zaman. Konu ile ilgili yaptığım araştırmada açılmıyor var "no post" diye geçiyor, muhtemelen BIOS güncelemesi ile düzelecek. Kimi yerde reset switchini çıkar demişler yine yaptı, şu anda sorun devam ediyor. Konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

*** Konunun RAM uyumsuzluğu vs. ile alakası yok bilginiz olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, problemi çözebildiniz mi?
Hocam ilk olaerak herşeyi sök , en son bios sürümünü flasına fat32 olarak at dosya ismini MSI.ROM yap anakarttan işlemcinide sökmelisin , anakarta bağlı sadece anakart güç kablosu ve cpu güç kblosu takılı kalsın , flash bios yerine usb tak power ı aç flash bios tusuna bastıgından emin ol ardından bekle 5-10 dk , herşeyi bağla eğer aynı devam ediyorsa , takılı hiçbirşeyi sökme , sadece anakartından cpu power ve anakart power kablolarını sök , klavyeni alttaki usb portlarından birine tak mouse unuda , eline bir tornavida al , anakart klavuzundan jbat1 cmos jumper konnektörünü bul tornavidayı konntektörün ortasına 10 sn dokundur kısa devre yaptır ardından bağla powerları reset konnektörünün anakartına takılı olmadıgından emin ol , power tuşuna bas , benim böyle açıldı hocam ardından pc açılmadan hemen mflas ile biostayken bios güncellemesi yaptım .

Hocam ilk olaerak herşeyi sök , en son bios sürümünü flasına fat32 olarak at dosya ismini MSI.ROM yap anakarttan işlemcinide sökmelisin , anakarta bağlı sadece anakart güç kablosu ve cpu güç kblosu takılı kalsın , flash bios yerine usb tak power ı aç flash bios tusuna bastıgından emin ol ardından bekle 5-10 dk , herşeyi bağla eğer aynı devam ediyorsa , takılı hiçbirşeyi sökme , sadece anakartından cpu power ve anakart power kablolarını sök , klavyeni alttaki usb portlarından birine tak mouse unuda , eline bir tornavida al , anakart klavuzundan jbat1 cmos jumper konnektörünü bul tornavidayı konntektörün ortasına 10 sn dokundur kısa devre yaptır ardından bağla powerları reset konnektörünün anakartına takılı olmadıgından emin ol , power tuşuna bas , benim böyle açıldı hocam ardından pc açılmadan hemen mflas ile biostayken bios güncellemesi yaptım .
Anakartımda Flash BIOS butonu yok. İşlemci takılı bir şekilde yapmam gerekiyor güncellemeyi. Bunun haricinde önerilirinizi dikkate alacağım teşekkür ederim.

merhaba konuyu okudum eger sorunun biostan olduguna eminseniz msı'ın teknık servısı servıspointe gonderin anakartınızı bende de ryzen 5 3600x ve b450m gamıng plus var ve pcde goruntu gelmıyor cpu led ışıgı yanıyor serviste güncelleyeceklerini söylediler gönderdim eger bir gelişme olursa haber ederim size.

Aynı anakarttan bendede var.
Sistemi ilk topladığımda bende çalıştıramamıştım, PSU değiştim düzeldi. Başka bir PSU deneyin.

Sistemim
MSI B450 Tomahawk Anakart
Ryzen 2600
Adata 3200 mHZ RGB Sıvı soğutmalı Ram 2x8
Sapphire Rx570 8gb OC Ekran kartı.
120 GB SSD

merhaba konuyu okudum eger sorunun biostan olduguna eminseniz msı'ın teknık servısı servıspointe gonderin anakartınızı bende de ryzen 5 3600x ve b450m gamıng plus var ve pcde goruntu gelmıyor cpu led ışıgı yanıyor serviste güncelleyeceklerini söylediler gönderdim eger bir gelişme olursa haber ederim size.
benim sorunum düzeldi servise yollayabilirsin

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı