MSI B450A- Pro Max XMP / Bellek overclock çalışmıyor

kaggan

Centipat
Anakart: MSI B450A- Pro Max
İşlemci: Ryzen 5 2600
Bellek: G-Skill Ripjawz 3600 MHz

600W Kasaya dahil PSU var, otomatik XMP ya da 1.35 voltajda 2133MHz'de çalışan RAM'lerimi, 2400'e çekmeye çalıştığımda BIOS'tan çıktıktan hemen sonra PC iki defa restart atıyor, sonra açılıyor fakat CPU-Z ve MSI Dragonforce uygulamalarının arayüzlerinde + BIOS'ta RAM'lerimin 2133 MHz ile çalışmaya devam ettiğini görüyorum.

Fakat BIOS RAM frekansındaki 2400 seçimim orada aynı şekilde duruyor.

Çözüm bulamadım, yardım edebilir misiniz?

Teşekkür ederim.
Baştan montaj yaptım, pinleri tek tek kontrol ettim, hiç bir sorun yok.
Problem devam ediyor. Bazı yabancı forumlarda G-SkillsV Ripjaws 3600 CL18'lerin Ryzen sistemlerle uyumsuz olabileceği, böyle şeylerin yaşanabileceği söylenmiş.

Her iki ram'ide 1. slota takarak çalıştırdım, ram'ler çalışıyor.
2. Slotta problem olsa, takılı ram'i görmezdi veya çalıştırmazdı diye düşünüyorum.

Tek ram ile tam kapasite XPM ve OC yapabiliyorum.
16'gb'a çıktığımda sorun pc'nin iki defa kendini resetlemesi ve ayarı 2133 Mhz'de tutmaya devam etmesi olarak devam ediyor.

Hala yardımlarınızı bekliyorum.
Benim yazdığım yazıyı dikkate almadınız,farkettim.Uğraşmayın diye yardımcı oluyorum size.
Normal şartlarda ram xmp'si kapalı şekilde kullanıyor olabilirsiniz,xmp aktif ettiğinizde sistem restart atıp tekrar defaulta alıyorsa eğer o ramin xmp profili o anakarta uyumsuzdur.Msi anakartları için Corsair'ın "Lpx" serisi çok daha uyumludur.Bios çoğu soruna çözüm oluşturur,fakat bu sorun bios güncellemesi veya downgrade'i ile çözülecek bir sorun değil.

Benim yazdığım yazıyı dikkate almadınız,farkettim.Uğraşmayın diye yardımcı oluyorum size.
Normal şartlarda ram xmp'si kapalı şekilde kullanıyor olabilirsiniz,xmp aktif ettiğinizde sistem restart atıp tekrar defaulta alıyorsa eğer o ramin xmp profili o anakarta uyumsuzdur.Msi anakartları için Corsair'ın "Lpx" serisi çok daha uyumludur.Bios çoğu soruna çözüm oluşturur,fakat bu sorun bios güncellemesi veya downgrade'i ile çözülecek bir sorun değil.

Teşekkür ederim çözümü buldum. Anakart elimdeki ram'i single kanal destekliyormuş sadece, o yüzden tek ram'e istediğim gibi aşırtma yapabiliyor muşum. Şimdi anakartımın desteklediği dual bir kit alıcam.

ARkadaşlar Benimde Benzer Bir Sorunum MEvcut MSİ b450 Gamig plus Max Anakartına Sahibim Bugün Yeni ramlerim geldi 4133MHZ 8+8 Xmp Açtığım Zaman Bİlgisayar açılmıyor, En son bios sürümünü Güncelliyorum,msi'n sitesinde yazan Bilgisayar açılıyor bios geliyor Fakat 2666MHZ ramde çalışıyor ben ne yapabilirim yardım edebilcek varmıdır?

ARkadaşlar Benimde Benzer Bir Sorunum MEvcut MSİ b450 Gamig plus Max Anakartına Sahibim Bugün Yeni ramlerim geldi 4133MHZ 8+8 Xmp Açtığım Zaman Bİlgisayar açılmıyor, En son bios sürümünü Güncelliyorum,msi'n sitesinde yazan Bilgisayar açılıyor bios geliyor Fakat 2666MHZ ramde çalışıyor ben ne yapabilirim yardım edebilcek varmıdır?
Belleklerin ikisi de kırmızı renkli slotlarda takılı olsun. Ayrıca işlemciniz nedir?

msi b450-a pro max anakart için geçerlidir ( birdaha msi anakart alırsam allah belamı versin asus tan şaşmayın arkadaş)
yeni bios m6 güncellemesi geldi onu yapın xmp ile otomatik ram ler 3200 de çalışacaktır buna rağmen olmazsa ramler normalde a2 ve b2 ram slotlarına takılması gerekir( bu şekilde dual channel olarak daha verimli çalışır) siz kasıtlı olarak yanlış takın single channel olarak çalışşın yani atlamadan yanyana takın ekrana uyarı gelecek uyarıya ok demeyin bu şekilde devam edin sonra biostan xmp aktive edin o --şekildede 3200 mhz olarak ç-alışacak....buda olmazsa xmp kapatın overclock sekmesine gelin try ile başlayan sekmeden ramleri 16-18-18-18-38 3066 mhz yi seçin bir üstten ram frekansınıda 3200 seçin dram coltajınıda 3.8 v getirin kaydedip çıkın bu şekildede oluyor

sanırım en son bios güncellemesi 4133mhz de çalıştırmıyor xmp de 4000mhz yani profil 2 yi seçtikten sonra açıldı pc şuan sorunsuz kullanıyorum cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar

Dostum biraz geç oldu ama belki de daha sonra görenler için yardımcı olur. Bende de aynı anakart var bugün upgrade yapmayı denedim. Karşılaştığın sorunların aynısıyla birebir karşılaştım. CPU-Z programından baktığımda ilk aldığım RAM'in aynı marka ve model olmasına rağmen desteklediği Single Channel'dı ve modül üreticisi Samsung diye geçiyordu. Yeni aldığım RAM ise Dual Channel destekliyordu ve üreticisi Corsair'dı. BIOS'ta defalarca deneme yaptıktan sonra Advanced modda OC ayarlarına gelip OC modunu normalden Expert'e aldım ve sorunum çözüldü.

Evet bana da biraz saçma geldi hatta yaparken olmayacağını düşünüyordum ama çalıştı. Sanırım MSI anakartlarda RAM okuyucuları biraz hassas oluyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı