MSI B450M-A PRO Max Ethernet Sorunu

aliozgul

Centipat
Merhabalar,
Bilgisayarımı başlattığım zaman genellikle internetim bağlanmıyor. Birkaç defa yeniden başlat yaparsam veya Ethernet kablosunu birkaç defa çıkar-tak yaparsam internetim geliyor. PC kapamadığım veya yeniden başlat yapmadığım sürece gün boyu hiçbir sorun yaşamıyorum.
BIOS güncellemesi, Driver Güncellemesi, Windows Güncellemesi gibi akla gelen şeyleri denedim. Orjinal Windows 10 Pro kullanıyorum. Farklı Ethernet kabloları ve farklı modemlerde de sonuç değişmedi. MSI destek bölümünden yazdım ama onlar da denediğim şeyler dışında bir şey söylemediler.
Yardımcı olabilecek birisi varsa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar,
Bilgisayarımı başlattığım zaman genellikle internetim bağlanmıyor. Birkaç defa yeniden başlat yaparsam veya Ethernet kablosunu birkaç defa çıkar-tak yaparsam internetim geliyor. PC kapamadığım veya yeniden başlat yapmadığım sürece gün boyu hiçbir sorun yaşamıyorum.
BIOS güncellemesi, Driver Güncellemesi, Windows Güncellemesi gibi akla gelen şeyleri denedim. Orjinal Windows 10 Pro kullanıyorum. Farklı Ethernet kabloları ve farklı modemlerde de sonuç değişmedi. MSI destek bölümünden yazdım ama onlar da denediğim şeyler dışında bir şey söylemediler.

Hocam yanlış anlama ama, cidden büyük kolaylık bence al ve kurtul kablolardan

Son düzenleme:
Merhabalar,
ben de aynı sorunu yaşıyorum çözebildin mi

Ben de aynı sorunu yaşıyorum çözebildin mi?

Kardeşim aygıt yöneticisine gir oradan Realtek family Controller a sağ tıkla oradan güç yönetiminde (bilgisayar güç tasarrufu için bu aygıtı kapasın diye bir şey var o tiki kaldır ve yine oradan genele gir ve Ethernet güç tasarrufunu devre dışı bırak tamam a bas belki işe yarayabilir.

Üste bir çözüm yazdım dene belki işe yarar.

Genelde Ethernet güç tasarrufu adlı herhangi bir şey yok.
Anakartınızın sitesinden LAN Driver'ını kurunuz. Çözülmezse Kaspersky Cloud Security ile güvenli modda tam tarama yaptırınız.
Ek; ağ bağdaştırıcılarını aygıt yöneticisinden güncelleyin.
Ayrıca bakınız; Eksik veya bozuk sistem dosyalarıyla ilgili sorunları gidermek üzere Sistem Dosyası Denetleyicisi aracını kullanma

Dediklerini de yaptım hiçbir şey değişmedi dostum driverlerim güncel BIOS güncel kaspreskydan da tarama yaptım bir şey çıkmadı (A320M-S2H anakartım)

Son düzenleme:
Çözdün mü aga 3aydır uğraşıyorum.

Açıklamayı yanlış yazmış olabilirim aygıt yöneticisinden bende Realtek family diye geçiyor ona.

Ekran görüntüsü 2021-01-25 113735.png

Ekran görüntüsü 2021-01-25 114210.png

Sağ tıklayıp özelliklerden buraya gel sonra yapman gerekenleri aşağı koydum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı