MSI B450M CPU Debug LED Hatası

Gökay Çiçek

Hectopat
Yer
Samsun
Daha fazla  
Meslek
Tercüman
Bilgisayarım bunu ara ara yapıp duruyordu. İşlemcimi çıkart tak yaptığımda ise düzeliyordu. Fakat dünden beri bilgisayarda Boot problemi var. Anakartımın üzerindeki CPU EZ Debug LED kısmı aralıklarla yanıp sönüyor. Sistemdeki her şey çalışıyor ama görüntü bile alamıyorum. BIOS kaynaklı olarak a-XMP profillerimi seçtiğimde de ramerimin frekansı değişmiyordu. BIOS Update yapayım derken yine bu hata oldu ve sanırım yükleyici yarıda kesildi. Sistem parçalarım şunlardır:

AMD Ryzen 5 2600X.
MSI B450M GAMING Plus.
MSI GTX 1660 Super Gaming X.
Corsair vengeace 3000MHz 2x8 bellek.
Corsair VS550 8Plus PSU.
Satagate 1TB HDD.

Bir bilgisayarcıya götümek istiyorum ama format at düzelir diyenlendir diye de emanet etmekten korkuyorum. Çözümünü bilenler anlatırsa çok iyi olur.

Dosya Ekleri

• 20201231_030737.jpg
    20201231_030737.jpg
    42 KB · Görüntüleme: 42
  • 20201231_030745.jpg
    20201231_030745.jpg
    149,2 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman RAM'leri bir çıkar. Altlarını silgiyle sil. İşlemciyi takıp çıkarmak derken? Tekrar bir çıkarıp takmayı dene, belki pinini falan kırmışsındır ya da tam oturmamıştır.

Olmazsa BIOS flashback var mı anakartında? Eski sürüme dönmeyi deneyelim.

O zaman RAM'leri bir çıkar. Altlarını silgiyle sil. İşlemciyi takıp çıkarmak derken? Tekrar bir çıkarıp takmayı dene, belki pinini falan kırmışsındır ya da tam oturmamıştır.

Olmazsa BIOS flashback var mı anakartında? Eski sürüme dönmeyi deneyelim.
Tek ram ile de çalıştırmayı denedim omadı. Pinleri kontrol ettim bir sıkıntı yoktu. Bios flashback var fakat dosysyı indirebileceğim bir bilgisysar ne yazık ki yok. Her şeyi denedim resmen fakat bana mısın demiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı