Çözüldü MSI B450M PRO M.2 - CPU EZ Debug LED sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

WaterCity

Centipat
Merhaba arkadaşlar,

Dün başlayan sorunumu bugün saat 13:00'den beri aralıksız araştırmama rağmen çözüme kavuşturamadım.
Buradaki ve internette bulunan ilk 3 sayfadaki tüm yazılanları okuyup denedim.

MSI B450M PRO M.2 anakartımın CPU EZ Debug LED'i sürekli yanmakta ve monitor sinyal yok uyarısı verip açılmamakta.
BIOS CMOS reset yaptım, pili çıkarttım, işlemciyi söktüm, ekran kartını söktüm, RAM slotunu değiştirdim.

Sorunun nedenini düşünürken şu işlemden sonra bilgisayarın bu sorunla karşılaştıgını anladım.
Windows özelliklerinden Hyper v sanallaştırma özelliğini açmıştım. O gün restart atmadan devam etmiştim. Ertesi gün bu sorun oldu.

Var mıdır acaba bu saçma sorunun çözümü bütün günümü yedi ve çözemedim.

Sistemim:
Corsair builder VS550 550W 80 Plus PSU.
Seagate 3.5" 1TB Barracuda SATA 3.0 7200RPM 64MB 210Mb/s okuma harddisk.
MSI RX580 Armor OC 8 GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 ekran kartı.
AMD Ryzen 5 2600 soket AM4 3.4GHz 19MB önbellek 6 çekirdek işlemci.
Sharkoon TG5 beyaz USB3.0 4xled fan ATX Gaming kasa.
MSI B450M PRO- M.2 AMD B450 soket AM4 DDR4 3466MHz (a-XMP OC mode) VGA DVI HDMI anakart.
Adata XPG Spectrix D80 8 GB 3000MHz Single DDR4 CL16 RGB Liquid cooling siyah PC RAM.

Çözüm
Pazartesi servise bırakmıştım, bugün aldım. BIOS resetle iş çözülmüş. Hızlıca takıp denedim. Şu an kullanmıyorum PC'yi termal macunum olmadığı için. Gelince sürüp kullanacağım inş. Sorun şimdilik çözüldü.
@partofnature cevapların için teşekkür ederim. Şu an bilgisayarımdan yazıyorum çok şükür.
servispoint ile görüştüm anakartı göndereceğim. Anakartı çıkartmak için tüm pinleri söktüm, ekran kartı, ram çıkarttım sadece işlemci vardı anakart üzerinde, bu halde son bir defa daha çalıştırayım diye tüm parçaları yerine taktım. Şuan kasa hiçbir tepki vermiyor, elektrik yok. Cidden usandım artık.
küçücük bir pini yanlış takmamdan dolayı elektrik gelmiyormuş, düzelttim. Anakartı söktüm paketledim yarın servise götüreceğim. Sonuçları yazarım.

Pazartesi servise bırakmıştım, bugün aldım. BIOS resetle iş çözülmüş. Hızlıca takıp denedim. Şu an kullanmıyorum PC'yi termal macunum olmadığı için. Gelince sürüp kullanacağım inş. Sorun şimdilik çözüldü.
@partofnature cevapların için teşekkür ederim. Şu an bilgisayarımdan yazıyorum çok şükür.

Çözüm
Geçmiş olsun @WaterCity aynı sorundan bende müzdaribim, konumun linkini paylaşıyorum, benim sorunum için önerebileceğin birşey var mı?

İlk mesajından yazdığın üzere ben de hatırladım. intel tuning extreme utility programını indirmiştim, ama hiçbir işlem yapmadım, işşlemci sıcaklığını takip etmek için açmıştım, fakat bilgisayarı yeniden başlatmamıştım.

MSI 'a ilgili konu için mail attım fakat 2 gün oldu ses seda yok henüz.

@partofnature dostum umarım senin de problemin çözülür.

Birdaha msi a tövbeliyim...

@partofnature yeni parçalarla sorun yaşamazsın umarım.
@orjinalp anakartinda bios reset butonu varsa usb flash bellek ile bios güncelle yoksa yapacağın hiç bişey yok. 1,5 günümü mahvettim kasayı didik didik ettim sorunu çözemedim. Kendim imkanlarımla bios reset yapamıyorum benim anakarta çünkü. Servise gönderdim bios güncellendi diye parçayı geri aldım taktım çalıştı. Diyeceğim o ki biosu güncelleyebilirsen muhtemelen senin sorunun da çözülecektir.

@partofnature yeni parçalarla sorun yaşamazsın umarım.
@orjinalp anakartinda bios reset butonu varsa usb flash bellek ile bios güncelle yoksa yapacağın hiç bişey yok. 1,5 günümü mahvettim kasayı didik didik ettim sorunu çözemedim. Kendim imkanlarımla bios reset yapamıyorum benim anakarta çünkü. Servise gönderdim bios güncellendi diye parçayı geri aldım taktım çalıştı. Diyeceğim o ki biosu güncelleyebilirsen muhtemelen senin sorunun da çözülecektir.

Msi mailime donus yapti pili 10dk cikar kablolari dogru taktigindan emin ol dedi, denedim nafile.

Bios reset butonu malesef anakartimda yok bu model için araştırıp bios resetlemeyi deneceğim, önerin için tesekkur ederim, denedigimde yorum olarak yazacağım

Technopat Haberler

Geri
Yukarı