MSI B450M PRO'da Corsair Vengeance RAM, XMP ayarı nasıl olmalı?

Aklıma bir soru takıldı. BIOS'tan XMP profil 2 yaptım ve RAM frekans değerleri 2933 MHz oldu ancak CPU Z programında farklı değerleri gösteriyor. Bunlar başka bir anlamamı geliyor?
Peki üst konuşmada attığım ekran görüntülerindeki CPU-Z değerleri ne anlama gelmekte bu konuda yardımcı olur musunuz?

Cpuz programında Memory kısmında kiyle gördüğün dual yani 1465*2= ~2930 biosta gördüğün değerlerle aynı ise sorun yok.

Cpuz de Spd sekmesinde ki bilgiler tekil fazda cpuzd sisteminde ki referans değerleridir. Kayıtlarında ki İnfo Bilgi yani.

CPU-Z programında Memory kısmında kiyle gördüğün Dual yani 1465*2= ~2930 BIOS'ta gördüğün değerlerle aynı ise sorun yok.

CPU-Z'de SPD sekmesinde ki bilgiler tekil fazda cpuzd sisteminde ki referans değerleridir. Kayıtlarında ki İnfo Bilgi yani.

Yani benim tek RAM'im frekans değeri 1465 MHz. Peki ben bu tek RAM MHz değerini arttırsam bir sorun çıkar mı? Çünkü RAM üretilen frekans değerinden çok aşağıda çalışıyor.

Yani benim tek RAM'im frekans değeri 1465 MHz. Peki ben bu tek RAM MHz değerini arttırsam bir sorun çıkar mı? Çünkü RAM üretilen frekans değerinden çok aşağıda çalışıyor.
Hayır dostum her bir ramin çift kanal (dual)çalışıyor yani 1465×2=2930 mhz değerinde arttırman gereken bir durum yok kurcalama boşuna.
Ram mantığı nedir, nasıl çalışır ufak bi araştırmayla çözebilirsin olayı.

Merhabalar.
Anakartım MSI B450M PRO VDH Plus ve RAM'im 2 tane Corsair 8 GB Vengeance LPX Siyah 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit RAM. RAM'lerim anladığım kadari ile BIOS'tan bakınca 2133 MHz olarak çalışıyorlar.
BIOS'um MSI Click BIOS (5 olması lazım, tam emin değilim.). XMP profillerine baktığımda profil 1, 2800 MHz iken profil 2, 2933 MHz RAM oluyor. Aklımdaki soru ise profil 1 yaparsam bir sorun çıkar mı? Kasa içi soğutma da bir sorun yok. İkinci sorum ise profil 2 yaparsam ne gibi sorunlar çıkar? Son sorum ise XMP overclocka mı giriyor? (Profil 1 ve profil 2 için.)

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Edit: MHz değerlerini yanlış girmiştim, düzelttim.
İkinci edit: Şuan profil 2 kullanıyorum yani 2 ram için MHz değerim 2933.
b450m s2h ile aynı ramlerimi 3200mhz cl16 xpmde sorunsuz çalıştırıyorum (maksimum 3400 cl16yı gördüm daha fazla zorlamadım)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı