MSI B450M sisteme Ryzen 9 3900X almak mantıklı mı?

Mr_bıyık

Kilopat
MSI B450M Mortar Tomahawk Titanium
AMD Ryzen 5 2600X
RTX 2070 Super
Corsair Vengeance 32 GB 3000 MHz RAM
750W PSU
Sistemim bu şekilde, işlemciyi değiştirmeyi düşünüyorum. İleriye dönük olarak şöyle sağlam taş gibi işlemci almak istiyorum. 3900X düşünüyorum, 3.500 lira kadar fiyatı var sizce bu sisteme göre tam performans alır mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece oyun oynayacaksanız 3900X almanıza gerek yok, 3800X yeterli olur. 3900X render ağırlıklı işler çok fazla yapıyorsanız. Geriye kalan parayla da işlemci soğutucusu alırsınız.
Sadece oyun için hocam işlemci soğutucu olarak Corsair h100i kullanıyorum
BIOS update ile B450M serileri Ryzen 3000 desteği aldı. Yani takıp kullanabilirsiniz. Ama overclock anlamında aşırı bir şey beklemeyin.
Overlock işine girmeyeceğim hocam aldığım gibi kullanacağım

Sadece oyun için hocam işlemci soğutucu olarak Corsair h100i kullanıyorum
3800X dediğim gibi yeterli olur.

Bir kaç oyun hariç, çoğu oyun 6 çekirdeği zar zor kullanıyor zaten. F/P oranı 3800X'in 3900x'e göre çok daha fazla ve ek olarak ve aralarında tek çekirdek performans farkı yok denebilecek kadar az (+%1) sadece çoklu çekirdek performans farkı var dediğim gibi.

Ayrıca benim bildiğim o Anakart en azından sizi TurboBoost frekansına ulaştırır 3800X ile. Tabi yine de alacağınız işlemcinin silikon kalitesine bağlı.

3800X dediğim gibi yeterli olur.

Bir kaç oyun hariç, çoğu oyun 6 çekirdeği zar zor kullanıyor zaten. F/P oranı 3800X'in 3900x'e göre çok daha fazla ve ek olarak ve aralarında tek çekirdek performans farkı yok denebilecek kadar az (+%1) sadece çoklu çekirdek performans farkı var dediğim gibi.

Ayrıca benim bildiğim o Anakart en azından sizi TurboBoost frekansına ulaştırır 3800X ile. Tabi yine de alacağınız işlemcinin silikon kalitesine bağlı.
Çok bilgim yok hocam bu konular da çekirdeği 12 olduğu için cezbetti beni biraz da ama dediğiniz gibi pek bir fark yok ise 3800x almak daha mantıklı

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı