Ryzen 9 3900X yerine 5000 serisi orta segment işlemci almak mantıklı mı?

Tamam araştıracağım onu ben satışa koydum 3900X i 7.5k ya 5900X var Türkiye'de aynı fiyata satabilirsem 5900X almam mantıklı olur mu çünkü artık AM5 sokete geçildi 7000 serisi dahil sonrası çıkacak her seri AM4 anakartlarda kullanılmayacak son bir işlemci hamlesi yapsam iyi olur mu? R7 5800x3D mi R9 5900X mi alayım 4 çekirdek fazlası var ama 5800x3D de çok fazla övüldü.

5800x3D oyun tarafı için çok öneriliyor fakat oyun yapımı içinde fena sayılmaz 5600X e göre daha iyi. Eğer oyun yapımını profesyonel düzeyde yapıyorsanız 5900X size zaman ve para şeklinde daha iyi geri dönüş sağlar.

5800x3D oyun tarafı için çok öneriliyor fakat oyun yapımı içinde fena sayılmaz 5600X e göre daha iyi. Eğer oyun yapımını profesyonel düzeyde yapıyorsanız 5900X size zaman ve para şeklinde daha iyi geri dönüş sağlar.

Şimdi oyun yapımı konusunda profesyonel değilim 2 kişi yapıyoruz 3.yü arıyoruz ;) mobil oyunlar önceliğimiz o zaman ben RX 6700'ün üzerine masraf etmek yerine işlemci hamlesi yapayım sattığım fiyata.

Bence işlemciyi satma. Yeterli soğutmayı sağlayabilirsen overclock ile aşağı yukarı 5900X'e yetişirsin. Şu an ekran kartı alman lazım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bence işlemciyi satma. Yeterli soğutmayı sağlayabilirsen overclock ile aşağı yukarı 5900X'e yetişirsin. Şu an ekran kartı alman lazım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sıvı soğutucum var Cooler Master Masterliquid Lite 120 şu modelden RX 6700'ün üstünüde pek gerekli görmüyorum aslında ama işlemciyi satıp net olarak en az 4K fazla kalsaydı o zaman 5600X düşünecektim ama arkadaş 6 çekirdek oyun yapımı için yetersiz olur deyince haklı olarak tabii bende dedim o zaman satıp hemen hemen sattığım fiyata(aklımda 7-8k var 3900X için)5900X alıp sistemin ömrünü hayli uzatmak gibi bir düşüncem var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı