MSI B460 M-A Pro anakart SYS-fan pinleri çalışmıyor

Factor7

Hectopat
Katılım
23 Kasım 2017
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başlıkta belirttiğim anakartım Corsair'in Spec-Delta RGB kasasına monteli. Kasanın bir adet 120 mm egzoz fanı ve üç adet 120 mm ön panel fanını kasanın içerisinden çıkan çoklayıcı kablo ile anakarttaki tek SYS-fan girişine bağladım. Fanlar dönüyor ve gürültü yok. Ancak BIOS üzerindeki board Explorer'dan baktığımda 4 ilâ 5 saniyede bir SYS-fan pinleri disconnect oluyor. Bu durum anakarta zarar veiri mi? Molex bağlantılı çoklayıcı bulamadım. Bulunduğum yer çok sıcak tek fanla çalıştırmak istemiyorum.
 
Denedim, olmadı. Çoklayıcı kablonun tüm uçları dört pinli. Fanlar ise üçer pinli. Biosta çok alakasız üç dört rpm değeri gösterildikten sonra disconnect olup tekrar dğerler okunuyor. Bu sürekli böyle devam ediyor.
Daha detaylı bilgisi olan var mı? Acaba anakart fanların devrini ayarlamak için sys-fan pinine ara ara elektirik göndermediğinden mi bu esnada disconnect oluyor? Üç gündür yeni topladığım sistemi çalıştırmaya korkuyorum lütfen yardım edin...
 
Son düzenleme:
Tek tek denemek hiç aklıma gelmedi. Çok teşekkür ederim. Bu şekilde denediğimde kasayla birlikte gelen egzoz fan, arada hiçbir ekstra kablo olmadan sys-fan pinine bağlı (fan üç pinli) durumda rpm değeri 800 ilâ 900 arası değişirken 4-5 saniyelik aralıklarla 10000 küsürlü rpmler okuyor. Fakat artık disconnect olmuyor. Ön panel fanlarıdan birini de yine aynı şekilde tekli olarak bağladım. Bu durumda rpm 1030 ilâ 1040 arası stabil okuma gözüküyor ve yine disconnect uyarısı almıyorum. Daha sonra çoklayıcı ile kasanın egzoz fanını ve ön panelde büyük mesh ızgaraya denk gelen bir adet fanı sys-fan pinine bağladım yani toplamda iki adet fan bağladım. Bu defa yine 4-5 saniyede bir uçuk rpmler (max. 3000- 4000) okuyor ama artık disconnect olmadan çalışıyor. Sistem stabil çalışıyor ve gözle görülebilir bir sıkıntı yok. Bence hallettik. İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.
 

Geri
Yukarı