MSI B550-A PRO alınır mı?

martinscount

Decapat
Ryzen 3600 işlemcim için anakart arıyorum. Aslında aklımda ASRock B450 PRO4 vardı ancak bazı arkadaşlar geleceğe de yatırım olması açısından B550 chipsetli anakartlara yönelmemi tavsiye ettiler ve B550-A PRO'yu önerdiler. Sizce alınır mı yoksa bu fiyatlarda başka önereceğiniz anakart var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Alınır fakat X570 bana daha mantıklı geliyor.

Bu fiyat aralığında B550 A-PRO çok iyi bir anakart, giriş seviye X570 almaktansa orta seviye ve oldukça iyi diyebileceğimiz bir B550 daha iyi bence.

B550 A-PRO görünüm olarak da şık, ama fiyatı 1300'lere düşerse B550 Gaming Plus'a da bakın. Pek fark yok, görünüm olarak var diyebiliriz. Ayrıca aynı fiyata indirimde B550M Mortar var ama mATX yani biraz daha boyut olarak küçük, kompakt bir anakart. Termal tasarımı ve overclock potansiyeli hafif daha güçlü, ayrıca ses yongası daha iyi. Ama B550 A-PRO ve Gaming Plus'taki ALC 892 ses yongası çok yüksek seviye kulaklıklar bağlamadıkça B550M Mortar'daki ALC 1200 ses yongası ile farklılık göstermeyecektir. Buna ek olarak USB girişli kulaklık kullanıyorsanız zaten anakartın yongasıyla işi yok kulaklığınızın.

Son düzenleme:
Şu an QP Bilişim'de B550-A PRO 1299, MPG Gaming Plus ise 1399 lira. Açıkçası sormak istediğim bir soruydu bu da. Aradaki farka değecek bir kart mıdır Gaming Plus? Bu işlerden pek anlamayan birisi olduğum için değer, çünkü... / değmez, çünkü... şeklinde yazarsanız çok sevinirim.

Kendi sitesindeki karşılaştırma şu şekilde,

Ayrıca Reddit'te biri de karşılaştırmasında şunlara değinmiş, genel olarak tamamiyle aynı anakartlar demiş ve Gaming Plus'ta RGB ve farklı heatsink görünümü varmış. Pek fark yok açıkçası. 50 TL fark varsa belki düşünülür ama fazlası için değmez. B550 A-PRO sade ve performanslı bir anakart.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Boyutu problem olmayacaksa B550M Mortar sağladığı özellikler olarak daha iyi bir anakarttır.

Ne RGB ne de estetik takıntım var. Yüksek ve stabil performans kafi benim için. Mortar konusuna gelince de hem ATX bir kasam olduğu hem de ileride kule tipi soğutucu almayı düşündüğüm için mATX bir anakart istemiyorum.

Tamamen bilgisizlikten son bir soru daha sorayım: Elimde G.Skill SniperX 2x8 3200Mhz ram var. Bunları B550-A PRO ile kullanabilirim değil mi? Uyum sorunu vs. yaşamam herhalde.

Bu listede anakartla uyumlu ram listesi var. Ama bu tarz listeler her zaman güncel olmayabiliyor. Büyük ihtimal çalışacaktır. (Soldaki menüden Compatibility > Memory by RX 3000)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı