Çözüldü MSI B550 Gaming Plus'ta ethernet kablosu takılı olmasına rağmen internet yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Babaci

Hectopat
Katılım
10 Eylül 2020
Mesajlar
2.064
Makaleler
1
Çözümler
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
Kingston 2x8 GB
Ekran kartı
RX 6600XT
Anakart
MSI B550 Gaming Plus
İşlemci
R7 5700X
Merhaba. Kabloları iki farklı bilgisayarda test ettim ikisi de sıkıntısız. Sorun dün başladı, ondan önce böyle bir şey yoktu. Bilgisayar açılırken Ethernet girişinin oradaki ışık yanıyor ama açıldıktan sonra tamamen sönüyor ve algılamıyor, Ethernet bağlı değil diyor. Bu şekilde yarım saat açık durduktan sonra bir şekilde düzeliyor ama bu şekilde kullanmak imkansız.

LAN Driver'ı kurdum ama çözüm olmadı.

Bilgisayar yarım saat açık kaldıktan sonra ağ sorununu çöz diyorum, çözüldü diyor. Rapor olarak da IP ile ilgili bir şeyler diyor. Sorun burada olabilir mi acaba?

MSI B550 Gaming Plus anakart.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benzer sorun yaşadım ve çözüm bulamadım muhtemelen Ethernet girişi bozulmuş. PCI-e Express Ethernet veya Wi-Fi adaptör kullanabilirsiniz ben öyle yaptım
 
Önerdiğiniz ethernet kartı var mı bir de benim anakarta takabiliyor muyum nereden bakarım?
Ben bunu sipariş ettim hem USB 3'den 3 adet de olması büyük avantaj. Aslında şuan wifi adaptorum var ancak hiç önermiyorum ethernet çok çok daha iyi bu yüzden aldım. senin anakartina da takabilirsin PCI-e express girişi var tabi ekran kartın büyük ise ona göre sığıp sığmayacağını kontrol edebilirsin. Gönderdiğim ürün sata güç kablosuna da ihtiyaç duyuyor bu arada
 
Aynı sorunu B450 Tomahawk Max ile yasadım ve çözümünü bulamadım hocam. Ama sunu soyleyeyim driver ile alakası yok bu sorunun, donanımsal kaynaklı. Wi-Fi adaptörü ile kullanıyorum su an anakartı.
Hocam şimdi bir şeye dikkat ettim bilgisayar açılırken ethernet girişinin ışığı yanıyor açıldıktan sonra gidiyor. Acaba sorun giriş kaynaklı olmayabilir mi?

@GFYT @destiel
 
Hocam şimdi bir şeye dikkat ettim bilgisayar açılırken ethernet girişinin ışığı yanıyor açıldıktan sonra gidiyor. Acaba sorun giriş kaynaklı olmayabilir mi?

@GFYT @destiel
Hocam bios lan ayarlarına bakın eğer açıksa driver yüklediniz ve hala gelmiyorsa giriş arızalı demektir. Ancak biraz uğraşmanız mantıklı olacaktır çünkü bende aygıt dahi yüklenmiyor donanım tamamen yok olarak görünüyordu sizde ışık var bir sansinizi deneyip farklı driver'lar kurmayı deneyin olmuyorsa USB & PCIe Express adaptör veya tamir edilmesi tek çareniz.
 

Geri
Yukarı