6800xt ekran kartı ile kullanacağım hafifte olsa darboğaz yapıyor full hd de bir nebze onu azaltmak istiyorum sizin dediğiniz yöntemi biliyorum 4.9 oluyordu sanırımO işlemcinin suyunu bile sıksan 5000 MHz yapamazsın ev koşullarında. Ek olarak klasikleşmiş all core overclock yerine PBO overclock yapmak Ryzen 5000 ve sonrası için daha mantıklı.
Anakartın ve soğutucun PBO overclock için yeterli. Yapmak istersen yardımcı oluruz ancak işlemci overclock bana kalırsa oyun amaçlı bir sistemde oldukça gereksiz bir hareket.
Olamaz, çünkü 5600 ve 5600X'te PBO limiti var. 5600X'te bu sınır 4.85 GHz iken 5600'de ise 4.65 GHz. Anca manuel olarak all core yaparsan 4.65 üzerine çıkabilirsin ama bu da her silikonun kolayca yapabileceği bir şey değil.4.9 oluyordu sanırım.
silikon kalitesine bakarak manuel 4.9 u zorlar diye düşünüyorum manuel yaparsam hangi değerleri değiştirmem gerekiyor deneme yanılma yöntemiyle yapabileceğim maksimum kapasiteye ulaşmak istiyorumOlamaz, çünkü 5600 ve 5600X'te PBO limiti var. 5600X'te bu sınır 4.85 GHz iken 5600'de ise 4.65 GHz. Anca manuel olarak all core yaparsan 4.65 üzerine çıkabilirsin ama bu da her silikonun kolayca yapabileceği bir şey değil.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.