MSI B550M Pro için 3000TL işlemci tavsiyesi

sirquasar

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI B550-A Pro
Ryzen 5 5600
Corsair 3600 Mhz 8+8GB
MSI RTX 4070 Ventus 3x
Meslek
Otomotiv Teknikeri
Merhaba,
Görseldeki MSI B550M Pro anakart için işlemci tavsiyesine ihtiyacım var.

IMG_20220503_224037.jpg

DDR3 anakartım bozulduğu için DDR4'e geçiş yapıyorum. Görseldeki anakarttan sipariş verdim. PSU 750W, GPU ise MSI Armor GTX 1060 6 GB. Bu sistem için 3000 TL bandında oyun odaklı bir AMD işlemci arıyorum. Bu anakarta uygun işlemci tavsiyesi verebilir misiniz? Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Keşke bu anakart yerine şunu alsaydınız :
Eğer iptal edebiliyor ve bunu alabiliyorsanız kesinlikle değiştirmenizi öneririm.

Attığım işlemcilerin yukarıdan aşağıya doğru performansları düşüyor. Benim önerim 5600 almanızdan yana fakat bütçe yetmiyorsa diğerleri de tercih edilebilir.
Yanına soğutucu da almanızı öneririm eğer bütçeniz varsa. Hem işlemci daha soğuk çalışır hem de kasadaki ses azalır.

Son düzenleme:

Bütçe biraz çıkarsa.

Keşke bu anakart yerine şunu alsaydınız :
Eğer iptal edebiliyor ve bunu alabiliyorsanız kesinlikle değiştirmenizi öneririm.

Attığım işlemcilerin ile yukarıdan aşağıya doğru performansları düşüyor. Benim önerim 5600 almanızdan yana fakat bütçe yetmiyorsa diğerleri de tercih edilebilir.
Yanına soğutucu da almanızı öneririm eğer bütçeniz varsa. Hem işlemci daha soğuk çalışır hem de kasadaki ses azalır.
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. İptal talebini gönderdim cevap bekliyorum. Yalnız gaming.gen.tr sitesini ilk defa duydum, güvenilir midir bilginiz var mı? Bir de benim aldığım Anakart ile attığınız Anakart arasındaki farklar nelerdir bilgilendirir misiniz rica etsem? Teşekkürler.

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. İptal talebini gönderdim cevap bekliyorum. Yalnız gaming.gen.tr sitesini ilk defa duydum, güvenilir midir bilginiz var mı? Bir de benim aldığım Anakart ile attığınız Anakart arasındaki farklar nelerdir bilgilendirir misiniz rica etsem? Teşekkürler.
İşlemci güç beslemesi daha iyi.
Soğutması daha iyi.
4 adet Ram slotu bulunuyor. Pro'da 2.
2 adet M.2 girişi var. Pro'da 1 adet var.
BIOS Flash için tuş koymuşlar arka tarafına. Pro'da yok.
Sıvı soğutma almayı düşünürseniz PUMP girişi bulunuyor. Pro'da yok.
3 adet SYS_FAN girişi bulunuyor. Pro'da 1.
Son olarak da ikişer adet 3pin ve 4pin RGB başlığı bulunuyor. PRO'da birer adet.

İşlemci güç beslemesi daha iyi.
Soğutması daha iyi.
4 adet Ram slotu bulunuyor. Pro'da 2.
2 adet M.2 girişi var. Pro'da 1 adet var.
BIOS Flash için tuş koymuşlar arka tarafına. Pro'da yok.
Sıvı soğutma almayı düşünürseniz PUMP girişi bulunuyor. Pro'da yok.
3 adet SYS_FAN girişi bulunuyor. Pro'da 1.
Son olarak da ikişer adet 3pin ve 4pin RGB başlığı bulunuyor. PRO'da birer adet.
Tekrardan merhaba,
Çok soru sordum kusura bakmayın, Ryzen 5 5600 aldım, söylediğiniz Anakartı da aldım, geriye RAM seçimi kaldı, maksimum 2000 lira olacak şekilde RAM öneriniz var mıdır bu parçalarla uyumlu? Hiç DDR4 bilgisayar toplamadım, teknik verileri anlayabiliyorum fakat kullanıcı olarak hiç DDR4 tecrübem yok. Bir bilginiz varsa şimdiden teşekkür ederim. Olmasa da çok yardımcı oldunuz sağolun varolun.

Tekrardan merhaba,
Çok soru sordum kusura bakmayın, Ryzen 5 5600 aldım, söylediğiniz Anakartı da aldım, geriye RAM seçimi kaldı, maksimum 2000 lira olacak şekilde RAM öneriniz var mıdır bu parçalarla uyumlu? Hiç DDR4 bilgisayar toplamadım, teknik verileri anlayabiliyorum fakat kullanıcı olarak hiç DDR4 tecrübem yok. Bir bilginiz varsa şimdiden teşekkür ederim. Olmasa da çok yardımcı oldunuz sağolun varolun.
Eğer sadece oyun oynayacaksanız ve günlük kullanım yapacaksanız 16GB yeterli gelecektir şimdilik.
AMD işlemcilerde 3600MHz RAM kullanmak çok daha mantıklı.

Bu RAM'lerin fiyatları iyi durumda piyasa göre.

Bunlardan 8x2GB veya 8X4GB-16x2GB şeklinde 16GB veya 32GB RAM alabilirsiniz. 32GB RAM iş programlarında çok işe yarıyor, render olsun, editörlük olsun vs.
Yukarıda da belirttiğim gibi sadece oyun ve günlük takılmaysa amacınız 16GB yeterli. En azından bu zamanlarda. İleride o da yetmeyebilir.

Fakat derseniz ki çipleri daha kaliteli olan OC yapabileceğim RAM'ler istiyorum :

Technopat Haberler

Geri
Yukarı