Gigabyte B550M S2H için işlemci tavsiyesi

Bütçe
belirsiz
mantıklı geldı 9 bın ıslemciye vericegime

ve

bunu alsam ikisi 9 bin tl yapıyor xzaten neden mini kasam mini bu yzuden :D

buda rem uygunmudur
RAM iyi de pahalı. Anakart da yine giriş seviye kalmış biraz, RAM'den kısıp daha iyi bir anakart bakabilirsiniz.

mini olmasi lazim tavsiyen varmi ram ve anakart olarak elimdeki power supp da su

RAM iyi de pahalı. Anakart da yine giriş seviye kalmış biraz, RAM'den kısıp daha iyi bir anakart bakabilirsiniz.

mini olmasi lazim tavsiyen varmi ram ve anakart olarak elimdeki power supp da su
Düşük bütçede bunlara bakın anakart olarak.

mantıklı geldı 9 bın ıslemciye vericegime

ve

bunu alsam ikisi 9 bin tl yapıyor xzaten neden mini kasam mini bu yzuden :D

buda rem uygunmudur
Attığınız parçalar uyumlu. Anakart için diğer arkadaşın attığı modeller daha iyi.

Ram için de bu iki modelden biri daha iyi galiba, veya diğer arkadaşın attığı model.

Düşük bütçede bunlara bakın anakart olarak.
tesekkur ederim

Attığınız parçalar uyumlu. Anakart için diğer arkadaşın attığı modeller daha iyi.

Ram için de bu iki modelden biri daha iyi galiba, veya diğer arkadaşın attığı model.
teskkur ederım bakacagımbunada suan 13k cıvarı oldu ılk basta sadece ıslemcı konusuldu 9k cıvarı +4k ya ddr 5 e gecıs yapıyorum

su sogutucu uygunmudur GAMETECH Gemetech Hd6.2 Pro Cpu Soğutucu 2x12 Cm Led Fan Intel-amd-2011 Soket Fiyatı, Yorumları - Trendyol

AMD Ryzen 5 7600X 4.70GHz 6 Çekirdek 38MB Önbellek Soket AM5 İşlemci ye​

Son düzenleme:
tesekkur ederim

teskkur ederım bakacagımbunada suan 13k cıvarı oldu ılk basta sadece ıslemcı konusuldu 9k cıvarı +4k ya ddr 5 e gecıs yapıyorum

su sogutucu uygunmudur GAMETECH Gemetech Hd6.2 Pro Cpu Soğutucu 2x12 Cm Led Fan Intel-amd-2011 Soket Fiyatı, Yorumları - Trendyol

AMD Ryzen 5 7600X 4.70GHz 6 Çekirdek 38MB Önbellek Soket AM5 İşlemci ye​

Soğutucuyu unuttuk... Onun için de biraz bütçe ayırmanız gerekecek. Deepcool AG620'ye bakabilirsiniz, bütçe yetmiyorsa işlemciyi düz R5 7600 yapıp 800-900TL tasarruf edebilirsiniz.

tamam tesekkurler

tamam tesekkurler
Soğutucuyu unuttuk... Onun için de biraz bütçe ayırmanız gerekecek. Deepcool AG620'ye bakabilirsiniz, bütçe yetmiyorsa işlemciyi düz R5 7600 yapıp 800-900TL tasarruf edebilirsiniz.
son bır soru sorayım bu sısteme psum yeterlı olurmu yenı aldım onu daha olmadı ıyıda edeyım rx 7900 xt de ekran kartım

bu poww yeterlli olurmu bu sisteme yeterli veya kılpayı veya fazla bile diye derecelendirirseniz yeni satin almistim iptal edeyim

Son düzenleme:
tamam tesekkurler

son bır soru sorayım bu sısteme psum yeterlı olurmu yenı aldım onu daha olmadı ıyıda edeyım rx 7900 xt de ekran kartım

bu poww yeterlli olurmu bu sisteme yeterli veya kılpayı veya fazla bile diye derecelendirirseniz yeni satin almistim iptal edeyim
PSU yeter. Ama ilk attığınız soğutucu biraz yetersiz. Hocamın dediği gibi DeepCool AG620 veya AK620’ye bakabilirsiniz.

Ama ben sizin yerinizde olsam, 2K’da oynuyorsanız hiç platform değiştirmem. Anakartınız iyi zaten, 5600 alır geçerim. Baya bir tasarruf edersiniz, 2K ve 4K’da da öyle ciddi bir performans kaybı olmaz. 5600’e vereceğiniz 3K vs AM5 ve DDR5’e vereceğiniz 15K’yı açıklayacak bir performans kaybı olmaz yani.

1080p ise 5600 düşük kalır tabii, imkanınız varsa güncellemeyi düşünürsünüz.

PSU yeter. Ama ilk attığınız soğutucu biraz yetersiz. Hocamın dediği gibi DeepCool AG620 veya AK620’ye bakabilirsiniz.

Ama ben sizin yerinizde olsam, 2K’da oynuyorsanız hiç platform değiştirmem. Anakartınız iyi zaten, 5600 alır geçerim. Baya bir tasarruf edersiniz, 2K ve 4K’da da öyle ciddi bir performans kaybı olmaz. 5600’e vereceğiniz 3K vs AM5 ve DDR5’e vereceğiniz 15K’yı açıklayacak bir performans kaybı olmaz yani.

1080p ise 5600 düşük kalır tabii, imkanınız varsa güncellemeyi düşünürsünüz.
monutorum samsung 3840x1080 cozunurlukte kac k bılmıyorum acıkcası ultra w oldugu ıcın dungne berı cakıldım kaldım ne yapacagım bılemedım

monutorum samsung 3840x1080 cozunurlukte kac k bılmıyorum acıkcası ultra w oldugu ıcın dungne berı cakıldım kaldım ne yapacagım bılemedım
Ultrawideları hiç kullanmadım, şu açıdan bilmiyorum, eğer oyun o upuzun monitörün tamamında açılıyorsa, 3840x1080'deki piksel sayısı 4,2 milyon yaklaşık, 2K dediğimiz 2560x1440 ise 3,7 milyon.

Yani eğer oyun monitörün tamamını kaplıyorsa, dikey piksel sayısı 1080 bile olsa, toplam piksel sayısı çok daha yüksek, o yüzden şu anki anakartınız + 5600 iyi bir seçenek olabilir. Çünkü bu senaryoda iki işlemci arasındaki performans farkı daha da düşük.

Ama eğer oyun, monitörün sadece orta yarısında falan açılıyorsa, 1080p dediğimiz 1920x1080'se yani, 5600 biraz yetersiz gelebilir size. Bu durumda ya 5800X3D'ye ya da dediğiniz gibi az daha para verip 7600X ve DDR5'li yeni nesle geçmek mantıklı olabilir. Çünkü bu senaryoda 7600X, 5600'e kıyasla %30 falan daha iyi FPS veriyor. Aradaki fiyat farkında değer mi siz karar vermelisiniz.

Yine benzer şekilde, oynadığınız oyunlar işlemci ağırlıklıysa, 5600 yerine 7600X düşünmek için bir sebep de bu olabilir.

1080p yani monitörünüzün tamamı kullanılmıyorsaki performans:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kısacası, sorum, ne oyunlar oynuyorsunuz, oyunlar uzun ekranın tamamında mı oluyor?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı