MSI B550M Pro-VDH vs MAG B550 Tomahawk

Tavsiye etmemenizin sebebini öğrenebilir miyim? Sistemsel yeterliliği olmayacağı için mi? Yoksa böyle bir işlemciye böyle bir anakart yakışmaz düşüncesi ile mi?

Sistemi özellikle işlemciyi deli divane dehşet çılgın şekilde zorlamayacaksanız B550M Pro VDH yeterli olur.

Ancak çılgınca işler konusunda pek bilgim yok, bir yere kadar yine taşıyacaktır elbet. Sorun olacağını sanmam, kullanabilirsiniz yani.

Sistemi özellikle işlemciyi deli divane dehşet çılgın şekilde zorlamayacaksanız B550M Pro VDH yeterli olur.

Ancak çılgınca işler konusunda pek bilgim yok, bir yere kadar yine taşıyacaktır elbet. Sorun olacağını sanmam, kullanabilirsiniz yani.
Yine kullanabilir. 5900X dediğimiz işlemcinin 3950X'ten daha az ısındığını biliyoruz hepimiz. 1 saatlik Blender testinde anakart 76 derece görmüş maksimum.

1636574518270.png

Hiçbir yetersizliği vs. yok. Ucuz diye kötü olduğunu düşünerek yorum yapmıştır muhtemelen. Karşılaştırmalar vs. her şey ortada, rahatlıkla yetiyor.

Peki hazır sizi bulmuşken bir sorum daha olacak. Bu sisteme RAM olarak iki seçeneğim bulunmakta.
1- 32 GB 3200 MHz 16 CL.
2- 32 GB 3600 MHz 18 CL (500 TL daha pahalı)
Hangisini almak mantıklı olur?
Not: Aradaki 500 TL hazır sistem olduğundan çıkıyor.

Yine kullanabilir. 5900X dediğimiz işlemcinin 3950X'ten daha az ısındığını biliyoruz hepimiz. 1 saatlik Blender testinde anakart 76 derece görmüş maksimum.

Eki Görüntüle 1211217

Gönderdiğiniz testte oda sıcaklığı 21 derece olduğunu görüyorum. Bu şekilde 76 derece görmüş anakart. Yazın oda sıcaklığı 30-35 dereceleri bulduğunda problem yaşar mıyım acaba? Anakartlar kaç dereceye çıktığında problem yaşanmaya başlanıyor bilmiyorum ama endişelenmeli miyim?

Peki hazır sizi bulmuşken bir sorum daha olacak. Bu sisteme RAM olarak iki seçeneğim bulunmakta.
1- 32 GB 3200 MHz 16 CL.
2- 32 GB 3600 MHz 18 CL (500 TL daha pahalı)
Hangisini almak mantıklı olur?
Not: Aradaki 500 TL hazır sistem olduğundan çıkıyor.

Gönderdiğiniz testte oda sıcaklığı 21 derece olduğunu görüyorum. Yazın oda sıcaklığı 30-35 dereceleri bulduğunda problem yaşar mıyım acaba?
Hayır yaşamazsın. Ayrıca o testte kullanılan kasa hava akışı çok iyi olmayan bir kasa. Yani sendeki değerler daha iyi olacaktır. Ek olarak oradaki işlemci 3950X, seninkinden daha çok ısınan ve güç tüketen bir işlemci.

Standart kullanıcıysan 3600 MHz CL18 olanı al ama 500 TL cebimde kalsın kendim uğraşıp 3600 yaparım dersen 3200 olanı al 3600 MHz'ye overclock denersin.

@Merthas92 yeterli VRM soğutmasına sahip olduğunu düşünmüyorum. Şahsen ben aradaki farklardan ötürü Ryzen 5900X işlemcimi Tomahawk veya Gaming Edge modeli ile kullanırdım. B550 VDH modeli Ryzen 5600X ve altı için yeterli olur.

@BerkayZ87 kendi oluşturacağınız sistemde Ryzen 5900X işlemcinizi VDH modeline emanet eder misiniz? Kendim için uygun ve yeterli görmediğim bir anakartı başkasına asla önermem.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@BerkayZ87 kendi oluşturacağınız sistemde Ryzen 5900X işlemcinizi VDH modeline emanet eder misiniz? Kendim için uygun ve yeterli görmediği bir anakartı başkasına asla önermem.
Eksik bilgiye sahipsen bence de etmezsin. Ama yeterli bilgiye sahipsen neden etmeyesin. 76 derece dediğimiz sıcaklık fazla bir sıcaklık değil. Üstelik videodaki işlemci 3950X. 5900X'e göre çoklu çekirdekte daha çok ısınan ve 16 çekirdek 32 izlek bir işlemci. O işlemcinin bile 76 derece çalıştırdığı anakartı 5900X rahatlıkla 70 derecenin altında tutacaktır. B550 Tomahawk daha iyi aksini iddia eden yok ancak B550M PRO VDH yetmez gibi bir şey asla yok. Emanet edersin gayet de güzel işini yapar.

Bu arada ben Ryzen 7 5800X ile birlikte B450 Tomahawk MAX kullanıyorum, yağ gibi akıyor. Bendeki anakartın VRM yapısı ile B550M PRO VDH hemen hemen aynı, soğutma blokları da benzer performansta aşağı yukarı.

Bu arada komik şeye gülünür, seninki komikti. Ben sana attım diye senin de bana atma gibi bir zorunluluğun yok. Emojinden rahatsız olduğumdan değil yanlış anlama gram umurumda olmaz :D

@BerkayZ87 üst düzey bilgin ve tahminlerin ile bizi yanlış bir şekilde aydınlattığın için teşekkürler. Emoji atmamın sebebi, açıklamalarından ötürü, her şey açık ve net ortadayken uzun vadede siz Ryzen 5900X sistemi VDH modeline emanet edin işini yapar deyip geçiyorsunuz. Burada ufak bütcelerden veya orta seviye işlemcilerden bahsetmiyoruz. Konu sahibi 1 kere sistemini alıp uzun süre kullanacaktır. Bu nedenle gidip faz ve devre yapısına, VRAM soğutmasına bakmadan ince detaylara girmeden gidip B550 VDH yeterli diyemezsiniz. Paylaştığım linklerden MSI sitesine girip anakarrları detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz. Bütçe dahilinde gerekirse 2x8 RAM alınabilir, ve daha sonra RAM takviyesi yapılmalıdır.

@BerkayZ87 üst düzey bilgin ve tahminlerin ile bizi yanlış bir şekilde aydınlattığın için teşekkürler. Emoji atmamın sebebi, açıklamalarından ötürü, her şey açık ve net ortadayken uzun vadede siz Ryzen 5900X sistemi VDH modeline emanet edin işini yapar deyip geçiyorsunuz. Burada ufak bütcelerden veya orta seviye işlemcilerden bahsetmiyoruz. Konu sahibi 1 kere sistemini alıp uzun süre kullanacaktır. Bu nedenle gidip faz ve devre yapısına, VRAM soğutmasına bakmadan ince detaylara girmeden gidip B550 VDH yeterli diyemezsiniz. Paylaştığım linklerden MSI sitesine girip anakarrları detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz. Bütçe dahilinde gerekirse 2x8 RAM alınabilir, ve daha sonra RAM takviyesi yapılmalıdır.
Senin mesaj sayın kadar anakart inceledim ben merak etme. Kolay gelsin sana.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı