onrshn
Picopat
Şuan aradım ve HyperX olanın stoğu bitmiş maalesef ;( Diğerleri arasından GeIL olanı alıyorum o zaman.RipjawsV pişmanlıktır, sakın almayın. Bütçe yetiyorsa HyperX alıp geçin.
Şuan aradım ve HyperX olanın stoğu bitmiş maalesef ;( Diğerleri arasından GeIL olanı alıyorum o zaman.RipjawsV pişmanlıktır, sakın almayın. Bütçe yetiyorsa HyperX alıp geçin.
Ne gibi pişmanlığınız oldu. 3000 MHZ'yi satıp 3200 MHZ aldım. Şimdiye kadar sıkıntısız kullandım.RipjawsV pişmanlıktır, sakın almayın. Bütçe yetiyorsa HyperX alıp geçin.
Benim olmadı. XMP için bile ideal olmayan çipleri var.Ne gibi pişmanlığınız oldu. 3000 MHZ'yi satıp 3200 MHZ aldım. Şimdiye kadar sıkıntısız kullandım.
Öncelikle anakartınız max 3200 MHZ destekliyor zaten. Dolasıyla XMP profili desteklemiyorsa önce BIOS güncellemekte fayda var ayrıca ona rağmen yine aynı işlem devam ediyorsa bu sorun RAM'lerden kaynaklı olmuyor farklı RAM'leri deneseydiniz muhtemelen aynı sorunu yaşıyor olabilirdiniz. Bu durumda ya manuel MHZ artırma yada voltaj yükseltme detayı devreye giriyor o noktada bilgim yok maalesef fakat B450 Tomahawk kullanıyorum.Benim olmadı. XMP için bile ideal olmayan çipleri var.
(1) XMP açtıktan sonra bilgisayar açılırken çöküyor | Sayfa 2 | Technopat Sosyal
X.M.P açınca mavi ekran | Donanım Arşivi Forum (donanimarsivi.com)
Ne alakası var 3200 MHz desteğiyle? Sorunu ben yaşamıyorum ayrıca.Öncelikle anakartınız max 3200 MHZ destekliyor zaten. Dolasıyla XMP profili desteklemiyorsa önce BIOS güncellemekte fayda var.
Yani suç o belleğin çiplerinin kötü olması değil anakartın kalitesizliği mi? Buna gülerim.RAM'lerden kaynaklı olmuyor farklı RAM'leri deneseydiniz muhtemelen aynı sorunu yaşıyor olabilirdiniz.
Manuel 3200 MHz yaparsanız havada uçar timing değerleri.Bu durumda ya manuel MHz artırma yada voltaj yükseltme detayı devreye giriyor o noktada bilgim yok maalesef.
Sorunu ben yaşamadım bunda anlaşalım önce. XMP profili hazır OC profilidir. O profil zaten 1.35V veriyor.2- Sorunu senin yaşaman XMP ile olabilecek bir sorun olabilir diye belirttim. 3200 MHz'ye çekmek için belki de voltaj gereklidir onu dedim.
Sizin sorun yaşamamanız başkalarında sorun yaşanmayacağı anlamına gelmiyor. Her bellekte aynı çipler kullanılmıyor. Silikon piyangosu gibi.3- Ben anakartımda kullanıyorum yani sorun RAM'ler değil demek ki.
Fakat siz sorunu direkt RAM'lerde buluyorsunuz benim anlatmak istediğim o. Tamamen sorunludur diyemeyiz sonuçta. Sorun çıksa da iade eder.Sorunu ben yaşamadım bunda anlaşalım önce. XMP profili hazır OC profilidir. O profil zaten 1.35V veriyor.
Sizin sorun yaşamamanız başkalarında sorun yaşanmayacağı anlamına gelmiyor. Her bellekte aynı çipler kullanılmıyor. Silikon piyangosu gibi.
Sorun belli belleklerde. Bu bellekleri kullananların çiplerinin OC performansı kötü oluyor zaten. Sorunun belleklerden başka bir yerde olması mümkün değil, başka ihtimal yok.Fakat siz sorunu direkt RAM'lerde buluyorsunuz benim anlatmak istediğim o. Tamamen sorunludur diyemeyiz sonuçta. Sorun çıksa da iade eder.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.