MSI B550M PRO-VDH Wi-Fi için RAM tavsiyesi

Öncelikle anakartınız max 3200 MHZ destekliyor zaten. Dolasıyla XMP profili desteklemiyorsa önce BIOS güncellemekte fayda var ayrıca ona rağmen yine aynı işlem devam ediyorsa bu sorun RAM'lerden kaynaklı olmuyor farklı RAM'leri deneseydiniz muhtemelen aynı sorunu yaşıyor olabilirdiniz. Bu durumda ya manuel MHZ artırma yada voltaj yükseltme detayı devreye giriyor o noktada bilgim yok maalesef fakat B450 Tomahawk kullanıyorum.
Buyrun anlık fotoğraf çektim. Dual 3200 MHZ sorunsuz kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    22,3 KB · Görüntüleme: 66
@4PieD XMP değerleri test edilerek yapılır. Yani sizin stabil XMP kullanılmanız ilginç değil.
Öncelikle anakartınız max 3200 MHZ destekliyor zaten. Dolasıyla XMP profili desteklemiyorsa önce BIOS güncellemekte fayda var.
Ne alakası var 3200 MHz desteğiyle? Sorunu ben yaşamıyorum ayrıca.
RAM'lerden kaynaklı olmuyor farklı RAM'leri deneseydiniz muhtemelen aynı sorunu yaşıyor olabilirdiniz.
Yani suç o belleğin çiplerinin kötü olması değil anakartın kalitesizliği mi? Buna gülerim.
Bu durumda ya manuel MHz artırma yada voltaj yükseltme detayı devreye giriyor o noktada bilgim yok maalesef.
Manuel 3200 MHz yaparsanız havada uçar timing değerleri.

1- 3200 MHZ destekleyen anakartınız var kalitesiz demedim. Max desteklediği 3200 MHZ anlamında ifade ettim.
2- Sorunu senin yaşaman XMP ile olabilecek bir sorun olabilir diye belirttim. 3200 MHZ'ye çekmek için belki de voltaj vs gereklidir onu dedim.
3- Ben anakartımda kullanıyorum yani sorun RAM'ler değil demek ki.

2- Sorunu senin yaşaman XMP ile olabilecek bir sorun olabilir diye belirttim. 3200 MHz'ye çekmek için belki de voltaj gereklidir onu dedim.
Sorunu ben yaşamadım bunda anlaşalım önce. XMP profili hazır OC profilidir. O profil zaten 1.35V veriyor.
3- Ben anakartımda kullanıyorum yani sorun RAM'ler değil demek ki.
Sizin sorun yaşamamanız başkalarında sorun yaşanmayacağı anlamına gelmiyor. Her bellekte aynı çipler kullanılmıyor. Silikon piyangosu gibi.

Sorunu ben yaşamadım bunda anlaşalım önce. XMP profili hazır OC profilidir. O profil zaten 1.35V veriyor.

Sizin sorun yaşamamanız başkalarında sorun yaşanmayacağı anlamına gelmiyor. Her bellekte aynı çipler kullanılmıyor. Silikon piyangosu gibi.
Fakat siz sorunu direkt RAM'lerde buluyorsunuz benim anlatmak istediğim o. Tamamen sorunludur diyemeyiz sonuçta. Sorun çıksa da iade eder.

Fakat siz sorunu direkt RAM'lerde buluyorsunuz benim anlatmak istediğim o. Tamamen sorunludur diyemeyiz sonuçta. Sorun çıksa da iade eder.
Sorun belli belleklerde. Bu bellekleri kullananların çiplerinin OC performansı kötü oluyor zaten. Sorunun belleklerden başka bir yerde olması mümkün değil, başka ihtimal yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı