MSI B650 Gaming Plus USB 3.0 portları PC'nin donmasına neden oluyor

tunc076

Kilopat
Katılım
21 Şubat 2017
Mesajlar
26
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,

MSI B650 Gaming Plus anakartım var. Özellikle oyun oynadığımda USB 3.0 portlarına takılı olan klavye ve fare donmaya başlıyor ve tüm PC donuyor, takılmalar yaşıyor. Oyunu kapatsam da PC donmaya devam ediyor. Diğer portları kullandığımda hiçbir sorun yaşamıyorum, cayır cayır çalışıyorlar. Ancak bu portlara taktığım her şeyde bir sorun yaşıyorum. Örneğin, kulaklık taktığımda oyun açsam sesler kesik kesik geliyor, bazen tamamen kesiliyor. Windows 10 ve Windows 11'i ikişer defa yeniden yükledim, klavyemi değiştirdim, faremi değiştirdim ama düzelmedi.

Bu sorun donanımsal mı, yoksa sürücü kaynaklı mı, yardımcı olabilir misiniz?

İşlemci: 7800x3D.

RAM: G.Skill Flare X5.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Donanımsal olabilir hocam. Kusurlu bir anakarta denk gelmiş olabilirsiniz. Farklı klavye fare ile yapması çok tuhaf çünkü.
bana da donanımsal gibi geliyor çünkü diğer portlarda cayır cayır çalışıyor ne zamanki 3.0 portlarına taksam başlıyor problemler. anakartı alalı 14 gün oldu şimdi satıcıyı ikna etmeye çalışıyorum değişim yapması için adam sürücü kaynaklı olduğunu düşünüyor. kabul etmezse nasıl bir yol izlemeliyim? msı ya mı gitmeliyim? tüketici hakem heyetine mi?
 
Bana da donanımsal gibi geliyor çünkü diğer portlarda cayır cayır çalışıyor ne zamanki 3.0 portlarına taksam başlıyor problemler. Anakartı alalı 14 gün oldu şimdi satıcıyı ikna etmeye çalışıyorum değişim yapması için adam sürücü kaynaklı olduğunu düşünüyor. Kabul etmezse nasıl bir yol izlemeliyim? MSI'ya mı gitmeliyim? Tüketici hakem heyetine mi?

Onu bilmiyorum hocam. Ama sanırım hakem heyetine gitmelisiniz.
 

Geri
Yukarı