MSI B650-P sistem tekte açılmıyor

Makaleler
1
Daha fazla  
AM5 sistemler yeni çıktığında almıştım anakartı, ilk zamanlarda bir kere BIOS update yaptım bir daha yapmadım.

1-2 haftaya kadar önemli bir sorun yoktu. POST'u geçmesi yani cihazın açılması uzun sürüyordu ama açılıyordu. POST'u bekletirken de turuncu ışık yanıyordu, kitapçıkta da zaten bunun RAM testi olduğu yazıyor. Anladığım kadarıyla DDR5 sistemlerde EXPO açıkken yaygın bir sorun. Kimi anakartta daha kısa sürüyor ama yine sürüyor. Şu an zaten EXPO kapalı 3200 MHz'de kullanıyorum. Görüntü hemen geliyor.

Tekte açılmama sorunu bir haftadır var. PC'yi açtığımda beyaz led sürekli yanık kalıyor. Uzun süre beklesem de görüntü gelmiyor. Kapatıp açınca ikinci seferde geliyor. Kitapçıkta uzun süre beyaz led yanmasıyla ilgili bir bilgi yok.

Neden kaynaklanıyor olabilir, brick olur diye BIOS güncellemesi de yapmak istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
AM5 sistemler yeni çıktığında almıştım anakartı, ilk zamanlarda bir kere BIOS Update yaptım bir daha yapmadım.

1-2 haftaya kadar önemli bir sorun yoktu. POST'u geçmesi yani cihazın açılması uzun sürüyordu ama açılıyordu. POST'u bekletirken de turuncu ışık yanıyordu, kitapçıkta da zaten bunun RAM testi olduğu yazıyor. Anladığım kadarıyla DDR5 sistemlerde EXPO açıkken yaygın bir sorun. Kimi anakartta daha kısa sürüyor ama yine sürüyor. Şu an zaten EXPO kapalı 3200 MHz'de kullanıyorum. Görüntü hemen geliyor.

Tekte açılmıyor bir haftadır var. PC'yi açtığımda beyaz LED sürekli yanık kalıyor. Uzun süre beklesem de görüntü gelmiyor. Kapatıp açınca ikinci seferde geliyor. Kitapçıkta uzun süre beyaz LED yanmasıyla ilgili bir bilgi yok.

Neden kaynaklanıyor olabilir, brick olur diye BIOS güncellemesi de yapmak istemiyorum.

Beyaz LED VGA olabilir yanında yazar, BIOS güncellemeniz lazım, EXPO'yu açabilirsiniz, EXPO ile sistem bir kere geç olarak açılsın sonra Memory context Restore'yi aktif edin düzelir.

Beyaz LED VGA olabilir yanında yazar, BIOS güncellemeniz lazım, EXPO'yu açabilirsiniz, EXPO ile sistem bir kere geç olarak açılsın sonra Memory context Restore'yi aktif edin düzelir.
Aslında sorun VR gözlük denemeye başladıktan sonra başladı fakat şu an takılı değil. Hala sorunun devam etmesi garip.

Memory Context Restore'yi açınca mavi ekran sorunu oluyordu. BIOS güncellemesiyle belki düzelmiştir ama açıkçası çok ihtimal vermiyorum.

BIOS , fast boot ayarını disabled yapıp denermisiniz.
Bu ayarı hep kapalı kullanıyorum BIOS'a girmeyi zorlaştırdığı için.

@Marix üstad gönlümün moderatörüsünüz.

Bu ayarı hep kapalı kullanıyorum BIOS'a girmeyi zorlaştırdığı için.
Benimle aynı kafada birilerinin olması hem şaşırttı hem gülümsetti.
2 sn daha erken açılsa ne olur açılmasa ne. Daha sağlıklı bulduğum için kendimi bildim bileli kapalı tutarım. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı