MSI B650 Tomahawk Wi-Fi anakartta sarı ve kırmızı LED'in yanması ne anlama geliyor?

Ürünün üretim tarihi 2022 son BIOS temmuz 2023. Aylarca raflarda eski BIOS'la duruyor. Niye yapmayayım? Sonuçta resmi ve son sürüm güncelleme. Yapmada sorun olsa EZ Flash diye bir seçenek olmaz herhalde değil mi?

Herhangi bir yamulma söz konusu değil hocam. Sorun olsa kırmızı işlemci LED'i yanar. O sönüyor sarı LED yanıyor sadece.

Fazla baskıda DRAM ayrı yanabiliyor, işlemciden bağımsız.

Yapmada sorun olsa ez flash diye bir seçenek olmaz heralde değil mi?

Sistemi çalıştırmadan derken BIOS flashback ile kurulumdan mı bahsediyorsunuz? Öyle anladım ben. Çünkü BIOS arayüzünden güncellemek daima daha garanti bir yöntem. Flashback mecbur kalınırsa başvurulur.

B650 Carbon Wi-Fi'de ikisi de yanıp görüntü vermiyordu. Anakart pin yamulmuş, servis ücret karşılığında yaptı.

Maalesef hocam sistemi topladım. Anakartı Online satın aldım. Olduğu gibi iade edeceğim.

Hocam işlemci pinleri mi RAM slotları mı yamulan?

Yaptım hocam hepsini. Dün gece saatlerce uğraştım olmadı pes edip topladım iade edeceğim. Benden kaynaklı olmayan sorunlar yüzünden garanti süreciyle uğraşmak istemiyorum. Koşulsuz iade hakkımı kullanacağım.

Direk işlemciyi taktığım yerdeki pin yamulmuştu.

Sistemi çalıştırmadan derken BIOS flashback ile kurulumdan mı bahsediyorsunuz? Öyle anladım ben. Çünkü BIOS arayüzünden güncellemek daima daha garanti bir yöntem. Flashback mecbur kalınırsa başvurulur.
Evet hocam sistemi çalıştırmadan yaptım ama bundan önce defalarca anakart aldıktan sonra hep aynı şekilde yaptım bu zamana kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Yapmasaydım da sorun çıkacaktı. Sorun DDR5 sistemlerin kendisinde. Tonlarca şikayet içeren yorum var yabancı forumlarda.
Fazla baskıda DRAM ayrı yanabiliyor, işlemciden bağımsız.
Daha önceki sistemimde kullandığım sıvı soğutucuyu monte ettim. Öyle sonuna kadar da sıkmadım. Daha önce defalarca sök tak yapıp bir sorunla karşılaşmamıştım.

Direk işlemciyi taktığım yerdeki pin yamulmuştu.
Servispoint'e mi gönderdin hocam? Hangi işlemi yapıp ne kadar ücret aldılar?

Son düzenleme:
Evet hocam sistemi çalıştırmadan yaptım ama bundan önce defalarca anakart aldıktan sonra hep aynı şekilde yaptım bu zamana kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Yapmasaydım da sorun çıkacaktı. Sorun DDR5 sistemlerin kendisinde. Tonlarca şikayet içeren yorum var yabancı forumlarda.

Daha önceki sistemimde kullandığım sıvı soğutucuyu monte ettim. Öyle sonuna kadar da sıkmadım. Daha önce defalarca sök yapıp bir sorunla karşılaşmamıştım.

ServisPoint'e mi gönderdin hocam? Hangi işlemi yapıp ne kadar ücret aldılar?

Evet bin TL ücret aldılar, 1 hafta sürdü. Anakart işlemci pinleri yamuk diye soketi tamamen değişmişler.

Sorun DDR5 sistemlerin kendisinde. Tonlarca şikayet içeren yorum var yabancı forumlarda.

DDR5 sistemler yavaş yavaş oturuyor, birkaç güncelleme ile daha da iyi olur.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı