MSI B650 Tomohawk vs Pro B650 P Wi-Fi

Hocam fanlardan çıkan kablolar şu şekilde

Birleştirme kablosunun da dişi uçlarından birine 3 kablo giriyor içinde de 3 pin var diğerine 4 kablo ve 4 pinli. Bu şekilde olması doğru mu?

Evet hocam olabiliyor. Hem 3 pin hem 4 pin kablolar var Fanlar için. PWM, PWM olmayan fan, ARGB, RGB LED gibi bağlantı farklıları olan fanlar var. Uyumsuzluk olacağını sanmıyorum ama bence yine soğutucu bölümünde bir konu açsanız daha iyi olur. Sitesinden kılavuz da inmiyor oradan da bakamadım.

Konu açarsanız fanlardan çıkan kabloları birleştirme kablolarını ayrı ayrı gösterseniz daha iyi olur. Resimlerden tam anlaşılmamış fanlardan çıkan kablolar kadraj dışında kaldığı için. Fanlar birbirine bağlanıp oradan tek kablo olarak da bağlanabilir ama birleştirici kablolarda var galiba tam anlayamadım resimlerden.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videoya baktım hocam da kurulum biraz garipmiş. ARGB bağlantılarını önce fanları birbirine bağlıyoruz oradan anakarta gidiyor, güç bağlantısı ise ek kablo ile birleştirilip anakart CPU fan girişine gidiyor. Güç bağlantılarını da aynı şekilde iki fanı birbirine bağlayarak yapabilirlerdi ama yapmamışlar ek birleştirici aparat kullanmışlar oradan biraz kafam karışmıştı. Bir sorun yok ama bu şekilde bağlayabilirsiniz videoda da öyle gösteriyor.

Son düzenleme:
Hocam videodan anlamadım çok uzaktan çekmişler Adam 1leri ve 2leri birleştirmiş gibi geldi bana. 1 ve 2 dediğim de yukarıda 2. ve 3. resimde yakından çekip attıklarımdı. Birinin içinde 3 birinin 4 pin var. Paintte bu kadar çizebildim

Fanlarım PWM olup olmamasına göre güçteki pin sayısı değişebilir ama bir fanda 3 pin diğerinde 4 pin olması çok mantıklı gelmedi. Fanlardan birinin güç kablosu 3 pin diğerinin 4 pin mi? Aynı şekilde birleştiricinin de mi girişlerinin biri 3 pin diğeri 4 pin?

Kılavuzda da gösteriyor mu hocam bunları, daha önce böyle bir soğutucu kullanmadığım için bir şey diyemiyorum.

Anladığım kadarıyla RGB kısmında bir sorun yok güç kısmını çözemedik.

Hocam fanların kablosu 1E1 aynı hem güç hem RGB için. Ama birleştiricide güç kablosu birinin 3 diğerinin 4 pinli. Ben bir soğutucu bölümüne konu açayım bari. İki fanın da güç kablosu bu 4 kablolu 4 pinli

Birleştirici kabloda bir pin eksik olmasını anlayamadım hocam onda bir sorun olabilir. Konu açıp sormanız daha iyi olur.

Hocam sizin yukarıdaki videonun 1dk 11. saniyesinde de 3 kablolu olarak görünüyor çoğaltıcı. Demek ki var bir hikmeti. Bir konu açıyorum şimdi orada öğreniriz inşallah

Hocam sizin yukarıdaki videonun 1dk 11. saniyesinde de 3 kablolu olarak görünüyor çoğaltıcı. Demek ki var bir hikmeti. Bir konu açıyorum şimdi orada öğreniriz inşallah
Evet hocam ona dikkat etmemişim dediğiniz gibi öyle tasarlanmış demek ki.

Hocam kimsenin cevap yazdığı da yok Açtığım konuyu siz görebiliyor musunuz hocam gizli konu açma falan mı var acaba yanlışlıkla öyle bir şey mi yaptım acaba? Görüntülenme bile 1 yazıyor

Göremiyorum hocam daha. Onaylandı mı konu? Üstte onay bekleyen konu olarak mı görünüyor?

Benim de onay bekleyen bir konum var şöyle görünüyor:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…