MSI B650 Tomohawk vs Pro B650 P Wi-Fi

Evet öyle görünüyormuş tüh. O zaman buradan size diğer ufak detayları sorayım bari hocam.
Kasanın vida poşetinden şu şekilde 2 benzer ama biraz farklı vida çıktı. Bunlar nerede kullanılıyor? Anakartın vidalanacağı yuvaları daha önce dediğiniz gibi ATX yerinden pense ile söküp yukarı taşıdım. PSU vidaları da belli azıcık büyük kafalı. Ama bu 2'si nereler için bilmiyorum anakart için hangisi kullanılır. Anakart 8 vidalı olarak bağlanıyormuş kitaba göre. Sizin anakarttan alsaydım 9 vidalıymış. Bu vidalardan soldakinden 8 adet sağdakinden 19 adet var. Sağdaki kendinden pullu gibi flanşlı gibi. Soldaki mantar başlı vida.

1685740006225.png

1685740028869.png

Evet doğru hocam denedim diğer vida dişi tutmadı kasayı. Bu arada konum onaylanmış ama kimse hala bir şey yazmıyor. Bunu da deneme yanılma ile bulacağız gibi anlaşılan :D

Hocam anakarta RAM'i̇ takmak zor mu oluyor? Videolarda kolayca takılıyor fakat benim anakartta RAM'in 2 tarafının da tırnağı yokmuş sadece üstten tırnak varmış. Onu ayırdım ama diğer taraf ayırmalı olmadığı için biraz zor giriyor gibi. Sizde de böyle miydi?

Son düzenleme:
Görsellerde iki tarafta da çentik var görünüyor hocam daha önce tek tarafta çentik olan RAM girişi görmedim. İki çentiği de açıp RAM'i ters takmadığınıza emin olarak bastırıyorsunuz. RAM otururken çentikler çıt çıt ses yapıyor oturduğunu fark edersiniz. Ortalama bir kuvvetle takılıyor.

O kabloda sorun olduğunu düşünmüyorum hocam demek ki o şekilde tasarlanmış videolarda da aynı şekilde sonuçta.

Hocam ters takmıyorum da tek taraflı olunca bir araştırayım dedim çünkü öteki çentikler kolayca açılıyordu diğerleri hiç açılmıyordu. Biraz araştırdım şu videoda tam 7. dakikada Recep Baltaş'ta aynı şekilde tek çektikten açıp takıyor ben de öyle deneyeceğim şimdi

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Recep Baltaş'ın üzerine söz söyleyecek halim yok hocam :D. Esas olan tam oturması ve oynamaması tabii ki. Demek ki tek tarafı açınca da RAM düzgünce yerleşiyor ve sabitleniyor. Daha önce hiç böyle takmadım hep iki tarafıda açıp iki taraftan da ayrı ayrı yerleşme sesini duyarak montaj yaptım. Demek ki tek taraf açılarak da takılabiliyor.

Hocam bu anakartlarda aslında 2 tarafta açılmıyormuş kitabından da baktığımda hep tek taraf açılıp takılıyor gibi geldi bana. Çünkü yapısı bile farklı duruyor resmini çektim bakın çentiği açılan tarafta tırtıklı kısım diğer tarafta yok. Ama sanırım çentiksiz tarafın iç tarafında var bir şeyler çünkü biraz fazla bastırıp takınca iki tarafta ayrı çıtlıyor :D
Sol çentiksiz yer

1685743143316.png

Sağ çentikli yer

1685743195824.png

Dediğiniz gibiymiş hocam şu videoda arka arkaya hem sizin anakartı hem bendeki modeli gösteriyor:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hakikaten b650m-a modelinde bir tarafta çentik yok b650p de var. İlk defa görüyorum böyle bir model ama videolarda da böyle demek ki oluyor. Taktıktan sonra oynamıyorsa sorun olacağını sanmıyorum.

Güzel videoymuş hocam, benimki tabii ufak model olduğundan 7950X ile biraz ısınmış VRM sayısı da biraz azmış. RAM'leri Taktım sağlam durdu oynamıyor. Şimdi SSD'yi takacağım sonra kasaya anakartı koyup PSU'yu kablolarını ayarlayacağım. Anakartın işlemci beslemesi bende 8+4 pinli hocam sizde de öyle mi?

8+8 hocam bende ki model ama hiç fark edeceğini sanmıyorum hayli hayli yeterli 8+4 de.

7950X alıp takmayı düşünmüyorsanız bence bir önemi yok daha fazla ısınmasının da. İlerde işlemci güncellemeyi düşünürseniz yeni gelecek serilerin güç değerleri muhtemelen daha da düşecektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı