Çözüldü MSI B650M Gaming Plus anakartta kırmızı ve sarı ışık yanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

xrr65

Decipat
Daha fazla  
Selamlar, bundan 2 ay önce DDR5 upgrade yaptım şu şekilde;

Ryzen 7 7800x3D
MSI B650M Gaming Plus
Patriot 16 GB X2 6000MHz
DeepCool LE360 V2 Sıvı Soğutma

2 aydır sorunsuz kullandım, işlemcinin sıcaklıkları gayet normal, her şey normal fakat sabahları PC'yi açarken bazen PC boot edemiyordu. Ben de reset düğmesine basıp öyle giriyordum. Ben de format attım, Windows 11'e yükselttim. BIOS'ta bazı ayarları açtım, PBO da açtım denemek için negative -30 Curve Optimizer açtım. Sonrasında PC'yi açtığımda anakartta kırmızı (CPU), turuncu (DRAM) ışıklarının yandığını gördüm. Ne yapsam PC'ye görüntü gelmedi. Sonrasında anakart üzerinde JBAT 1 kısmından BIOS'u sıfırladım ki bir fark ettim, o kadar yeri boşa sökmüşüm, arka tarafta BIOS flash yeri varmış. :D Neyse bir şekilde PC'ye görüntü geldi, önce kırmızı ışık sonra turuncu ışık söndü. Hemen EXPO 1 ve Memory Context Memory'i açtım, şu an bir sorunum yok. BIOS açılma süresi 12.5 saniye şu an. Bir arkadaş işlemcinin PIN'i yamulmuş olabilir dedi, sıvı soğutmayı fazla sıkınca dedi ama öyle fazla sıkmamıştım. Biraz gevşettim fakat bir şey fark etmemişti. İşlemcide bir sorun yoktur değil mi? Çünkü 2 ay gibi bir süredir sıkıntısız kullanıyordum, ne sıcaklık ne de bir anda kapanma olmamıştı. Şimdiden teşekkürler.

Up

@Einstein

Son düzenleme:
Çözüm
Selamlar, bundan 2 ay önce DDR5 upgrade yaptım şu şekilde;

Ryzen 7 7800x3D.
MSI B650M Gaming Plus.
Patriot 16 GB X2 6000MHz.
DeepCool LE360 V2 Sıvı Soğutma.

2 aydır sorunsuz kullandım, işlemcinin sıcaklıkları gayet normal, her şey normal fakat sabahları PC'yi açarken bazen PC boot edemiyordu. Ben de reset düğmesine basıp öyle giriyordum. Ben de format attım, Windows 11'e yükselttim. BIOS'ta bazı ayarları açtım, PBO da açtım denemek için negative -30 Curve Optimizer açtım. Sonrasında PC'yi açtığımda anakartta kırmızı (CPU), turuncu (DRAM) ışıklarının yandığını gördüm. Ne yapsam PC'ye görüntü gelmedi. Sonrasında anakart üzerinde JBAT 1 kısmından BIOS'u sıfırladım ki bir fark ettim, o kadar yeri boşa sökmüşüm, arka tarafta BIOS flash yeri varmış. :D Neyse bir şekilde PC'ye görüntü geldi, önce kırmızı ışık sonra turuncu ışık söndü. Hemen EXPO 1 ve Memory Context Memory'i açtım, şu an bir sorunum yok. BIOS açılma süresi 12.5 saniye şu an. Bir arkadaş işlemcinin PIN'i yamulmuş olabilir dedi, sıvı soğutmayı fazla sıkınca dedi ama öyle fazla sıkmamıştım. Biraz gevşettim fakat bir şey fark etmemişti. İşlemcide bir sorun yoktur değil mi? Çünkü 2 ay gibi bir süredir sıkıntısız kullanıyordum, ne sıcaklık ne de bir anda kapanma olmamıştı. Şimdiden teşekkürler.

Up.

@Einstein

Şu an herhangi bir sorun yaşamıyorsanız problem yoktur.
@Einstein Bu testlerde max 70 gördüm fakat oyun gölgelendirici yükleme alanlarında 74 75 76 gördüm. Ekstra olarak bu testte stress system memory tikini de açınca işlemci bi anda 87 derecelere fırlıyor anlam veremedim

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-11-13 235455.png
    Ekran görüntüsü 2025-11-13 235455.png
    2,6 KB · Görüntüleme: 0
@Einstein Bu testlerde Max 70 gördüm fakat oyun gölgelendirici yükleme alanlarında 74 75 76 gördüm. Ekstra olarak bu testte stress System Memory tikini de açınca işlemci bir anda 87 derecelere fırlıyor anlam veremedim.

Normal.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı