Çözüldü MSI B650M Gaming Plus anakartta kırmızı ve sarı ışık yanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

xrr65

Decipat
Daha fazla  
Selamlar, bundan 2 ay önce DDR5 upgrade yaptım şu şekilde;

Ryzen 7 7800x3D
MSI B650M Gaming Plus
Patriot 16 GB X2 6000MHz
DeepCool LE360 V2 Sıvı Soğutma

2 aydır sorunsuz kullandım, işlemcinin sıcaklıkları gayet normal, her şey normal fakat sabahları PC'yi açarken bazen PC boot edemiyordu. Ben de reset düğmesine basıp öyle giriyordum. Ben de format attım, Windows 11'e yükselttim. BIOS'ta bazı ayarları açtım, PBO da açtım denemek için negative -30 Curve Optimizer açtım. Sonrasında PC'yi açtığımda anakartta kırmızı (CPU), turuncu (DRAM) ışıklarının yandığını gördüm. Ne yapsam PC'ye görüntü gelmedi. Sonrasında anakart üzerinde JBAT 1 kısmından BIOS'u sıfırladım ki bir fark ettim, o kadar yeri boşa sökmüşüm, arka tarafta BIOS flash yeri varmış. :D Neyse bir şekilde PC'ye görüntü geldi, önce kırmızı ışık sonra turuncu ışık söndü. Hemen EXPO 1 ve Memory Context Memory'i açtım, şu an bir sorunum yok. BIOS açılma süresi 12.5 saniye şu an. Bir arkadaş işlemcinin PIN'i yamulmuş olabilir dedi, sıvı soğutmayı fazla sıkınca dedi ama öyle fazla sıkmamıştım. Biraz gevşettim fakat bir şey fark etmemişti. İşlemcide bir sorun yoktur değil mi? Çünkü 2 ay gibi bir süredir sıkıntısız kullanıyordum, ne sıcaklık ne de bir anda kapanma olmamıştı. Şimdiden teşekkürler.

Up

@Einstein

Son düzenleme:
Çözüm
Selamlar, bundan 2 ay önce DDR5 upgrade yaptım şu şekilde;

Ryzen 7 7800x3D.
MSI B650M Gaming Plus.
Patriot 16 GB X2 6000MHz.
DeepCool LE360 V2 Sıvı Soğutma.

2 aydır sorunsuz kullandım, işlemcinin sıcaklıkları gayet normal, her şey normal fakat sabahları PC'yi açarken bazen PC boot edemiyordu. Ben de reset düğmesine basıp öyle giriyordum. Ben de format attım, Windows 11'e yükselttim. BIOS'ta bazı ayarları açtım, PBO da açtım denemek için negative -30 Curve Optimizer açtım. Sonrasında PC'yi açtığımda anakartta kırmızı (CPU), turuncu (DRAM) ışıklarının yandığını gördüm. Ne yapsam PC'ye görüntü gelmedi. Sonrasında anakart üzerinde JBAT 1 kısmından BIOS'u sıfırladım ki bir fark ettim, o kadar yeri boşa sökmüşüm, arka tarafta BIOS flash yeri varmış. :D Neyse bir şekilde PC'ye görüntü geldi, önce kırmızı ışık sonra turuncu ışık söndü. Hemen EXPO 1 ve Memory Context Memory'i açtım, şu an bir sorunum yok. BIOS açılma süresi 12.5 saniye şu an. Bir arkadaş işlemcinin PIN'i yamulmuş olabilir dedi, sıvı soğutmayı fazla sıkınca dedi ama öyle fazla sıkmamıştım. Biraz gevşettim fakat bir şey fark etmemişti. İşlemcide bir sorun yoktur değil mi? Çünkü 2 ay gibi bir süredir sıkıntısız kullanıyordum, ne sıcaklık ne de bir anda kapanma olmamıştı. Şimdiden teşekkürler.

Up.

@Einstein

Şu an herhangi bir sorun yaşamıyorsanız problem yoktur.
Evet sorun yaratabiliyor.
Hemen deniyorum bios pilini çıkarıp takmayı, Sayın hocam..

@Einstein Tekrardan merhaba hocam, bios pilini çıkarıp 4.slot 1 tane ram takıp pc yi çalıştırmayı başardım. Bundan sonra yapacaklarım neler ? Ryzen master ile curve optimizer yapsam mı ? Oyunlarda shader yüklerken 77 dereceleri görüyor fakat o da 1 dakikalık falan, kafama takılan şey sıvı soğutmam var nasıl bu dereceler ??

Son düzenleme:
Hemen deniyorum BIOS pilini çıkarıp takmayı, Sayın hocam.

@Einstein Tekrardan merhaba hocam, BIOS pilini çıkarıp 4.slot 1 tane RAM takıp PC'yi çalıştırmayı başardım. Bundan sonra yapacaklarım neler? Ryzen Master ile Curve Optimizer yapsam mı? Oyunlarda shader yüklerken 77 dereceleri görüyor fakat o da 1 dakikalık falan, kafama takılan şey sıvı soğutmam var nasıl bu dereceler?

Normal hocam. Bence pek ellemeyin.

Normal hocam. Bence pek ellemeyin.
Hocam peki sizce windows 10 a dönsem mi ? Size konumu paylaşayım hatta;

Hocam peki sizce Windows 10'a dönsem mi? Size konumu paylaşayım hatta;

Windows 11 devam edin. BIOS'tan dahili GPU kapatıp DDU ile ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar kurun. Olmazsa sürücü sürümünü düşürüp deneyin.

Windows 11 devam edin. BIOS'tan dahili GPU kapatıp DDU ile ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar kurun. Olmazsa sürücü sürümünü düşürüp deneyin.
Evet dediğinizi çok denedim hocam hatta bazen pc açılırken boot etmiyor sol üstte bir alt tıre işareti çıkıyor, reset düğmesine bastığımda normal eski haline dönüyor. Acaba diyorum m2 ssd imi full boşaltıp tekrardan mı kurulum yapsam 2. İşletim sistemi görüyor olabilir mi ?

Evet dediğinizi çok denedim hocam hatta bazen PC açılırken boot etmiyor sol üstte bir alt tıre işareti çıkıyor, reset düğmesine bastığımda normal eski haline dönüyor. Acaba diyorum M.2 SSD'imi full boşaltıp tekrardan mı kurulum yapsam 2. İşletim sistemi görüyor olabilir mi?

Kablo ya da monitör tarafında da problem olabilir.

Kablo ya da monitör tarafında da problem olabilir.
Şuan hdmi ile bağladım ve deniyorum hocam hemen.

Hocam daha akıcı bir deneyim elde ettim alt tab geçişlerinde siyah ekrana düşüşüm oluyordu fakat HDMİ geçtiğimde bunlar düzeldi ve daha güzel görüntü elde ettim diyebilirim

2 tane HDMİ kablosu denedim ve bir uygulama açtım diyelim siyah ekran gelip gidiyor bu ilk defa karşılaştığım birşey bu nedir hocam bilginiz var mı ? Display portta böyle sorun yaşamıyordum. Önereceğiniz DP kablosu var mıdır sağlam ?

Son düzenleme:
Şu an HDMI ile bağladım ve deniyorum hocam hemen.

Hocam daha akıcı bir deneyim elde ettim Alt Tab geçişlerinde siyah ekrana düşüşüm oluyordu fakat HDMI geçtiğimde bunlar düzeldi ve daha güzel görüntü elde ettim diyebilirim.

2 tane HDMI kablosu denedim ve bir uygulama açtım diyelim siyah ekran gelip gidiyor bu ilk defa karşılaştığım bir şey bu nedir hocam bilginiz var mı? DisplayPort'ta böyle sorun yaşamıyordum. Önereceğiniz DP kablosu var mıdır sağlam?

Paugge'ya da Ugreen olabilir. Ama sorunun kablo da olmadığından emin ol.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı