Elektronik MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi anakart 6.099 TL

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Size zahmet Cinebench R23 ile 30 dakika tüm çekirdek testi yapabilir misiniz ve testi yaparken HWInfo ile değerlerinizi kontrol edersiniz, pencereler yan yana olacak şekilde ve test ortasında, sonunda ekran görüntüsü paylaşabilir misiniz?
Müsait olduğum bir gün yapayım

7800x3D ile TUF B650M-E Wi-Fi kullanıyorum. İlk kurulum yaptığım zamanlar gereksiz yordu beni. Yapılan güncellemelerle beraber sıkıntıların çoğu giderildi. Üstelik soğutma blokları da çok yüksek olduğu için Arctic 3 360mm soğutmaya takılıyor ve TD500 V2 kasaya sığmıyor. Allah'tan kasanın üst tarafı yekpare yapıda değil, bir şekilde kullanabiliyorum. Bu kartı ve işlemciyi almamdaki sebep çok güzel indirim yakalamış olmamdı. Almayı düşündüğüm anakartlardan biri bu konudaki karttı. TUF B650M iyi güzel hoş ama şu an alacak olsam ya bu kartı alırdım ya da asıl almak istediğim kart olan Tomahawk'ı.

Bende 6600'e aldım bu kartı ancak Wi-Fi'li gelmeyecek sanırım siz ne zaman kaça almıştınız?
Kartın soğuk çalışması beni etkiledi ancak işlemcim henüz belirli değil kafamda 7800x3D ya da 7600 düşünüyorum piyasaya göre.
Yorumunuza göre iade edebilirim kartı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burda bu kart ile ilgili ufak bir açıklama var. Kart iş görür bu fiata gayet iyidir.

ASUS TUF B650M-E'ye yatırım yapmak daha mı mantıklı o zaman? Ben 7500F işlemci alacağım ona göre bir kart bakıyorum şu an. Sadece PBO overclock yapacağım. 5.0 GHz stabil görsün yeter.

Bende 6600'e aldım bu kartı ancak Wi-Fi'li gelmeyecek sanırım siz ne zaman kaça almıştınız?
Kartın soğuk çalışması beni etkiledi ancak işlemcim henüz belirli değil kafamda 7800x3D ya da 7600 düşünüyorum piyasaya göre.
Yorumunuza göre iade edebilirim kartı.
Ne zaman aldığımı hatırlamıyorum ama 7800x3d + Tuf B650m-E Wifi + Gskill Trident Z ramleri 22-23 civarına almıştım. Yani aldığım anakart veya ramler beleşe gelmişti. Anakarttan yana şu an hiçbir sıkıntım yok, gayet güzel besliyor işlemciyi. Ama dediğim gibi asıl almak istediğim anakart Tomahawk'tı.

@mrtconcon Wifili model daha mantıklı, ısı konusunda daha başarılı diğer parçaları bilmiyorum. Ama şunuda bilme lazım biz hiç bir zaman bu adamın yaptığı test gibi anakartı zorlama durumumuz olmaz. Bence fiyatı kesenize uygun olanı alın. Ben asus anakartı tercih etmeme sebeplerimden biri wifi6 olması ve saçma sapan armory create pregramları yüzünden. Bu armry crate programı yüzünden asus mausu rafa kaldırdım. İğrenç bir program. 2005 yılından beri bilgisayar kullanırım bu armry crate kadar işlevsiz ağır gereksiz bir programa rastlamadım. Sırf bü yüzden asus almadım ve asusun hiç bir ürününü almam.

@mrtconcon Wifili model daha mantıklı, ısı konusunda daha başarılı diğer parçaları bilmiyorum. Ama şunuda bilme lazım biz hiç bir zaman bu adamın yaptığı test gibi anakartı zorlama durumumuz olmaz. Bence fiyatı kesenize uygun olanı alın. Ben asus anakartı tercih etmeme sebeplerimden biri wifi6 olması ve saçma sapan armory create pregramları yüzünden. Bu armry crate programı yüzünden asus mausu rafa kaldırdım. İğrenç bir program. 2005 yılından beri bilgisayar kullanırım bu armry crate kadar işlevsiz ağır gereksiz bir programa rastlamadım. Sırf bü yüzden asus almadım ve asusun hiç bir ürününü almam.
Ben de MSI'ın programını hiç sevmiyorum. Sebebi de Corsair ekipmanlarla çakışması. Klavye mouse kulaklık olarak Corsair kullanıyorum. Bu sebeple MSI tercih etmiyordum ama hangisi daha ucuz ve kullanışlı ise ona yönelmek en mantıklısı. Gerekirse bir yazılım kullanılmaz ama daha iyi bir donanıma daha ucuza sahip olunur. Buna bakmak lazım

Ben de MSI'ın programını hiç sevmiyorum. Sebebi de Corsair ekipmanlarla çakışması. Klavye mouse kulaklık olarak Corsair kullanıyorum. Bu sebeple MSI tercih etmiyordum ama hangisi daha ucuz ve kullanışlı ise ona yönelmek en mantıklısı. Gerekirse bir yazılım kullanılmaz ama daha iyi bir donanıma daha ucuza sahip olunur. Buna bakmak lazım
Armoury Crate'te çakışıyor.

@mrtconcon Wi-Fi'li model daha mantıklı, ısı konusunda daha başarılı diğer parçaları bilmiyorum. Ama şunu da bilme lazım biz hiçbir zaman bu adamın yaptığı test gibi anakartı zorlama durumumuz olmaz. Bence fiyatı kesenize uygun olanı alın. Ben ASUS anakartı tercih etmeme sebeplerimden biri WI-FI6 olması ve saçma sapan Armoury Crate pregramları yüzünden. Bu armry crate programı yüzünden ASUS fareu rafa kaldırdım. İğrenç bir program. 2005 yılından beri bilgisayar kullanırım bu armry crate kadar işlevsiz ağır gereksiz bir programa rastlamadım. Sırf bü yüzden ASUS almadım ve ASUS'un hiçbir ürününü almam.

Normalde benim bütçem 5000₺ civarıydı aslında. Araştırdıkça uzun vadeli mantıklı bir anakart için biraz yükseltmem lazım sanırım diye düşündüm. Şu an kullandığım ASUS B450 M-A, ben bayağı memnun kalarak kullandım ASUS'u ama dediğiniz gibi uygulamaları bayağı yoruyor. Bana mühim olan stabil çalışması PBO durumu. 7500F için kullanacağım zaten, normalde MSI B650 m-p veya ASUS B650 M-K düşünüyordum ama işte.

Armoury Crate'te çakışıyor.
İlginç şekilde bende yapmıyor. Daha önce Msi b660m-g ve Z690 Tomahawk kullandım. İkisinde de klavye ışıklarını ayarlayamadım. Daha kötüsü mouse dpi hz ayarları bile devre dışı kalıyordu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı