MSI B650M-P - R9 9950X sistem Cinebench testinde aşırı ısınıyor

muro44

Kilopat
RAM
48
Ekran kartı
RTX 4060
Anakart
Msi pro b650m-p
İşlemci
Amd ryzen 9 9950x
Selamünaleyküm arkadaşlar, bugün sıfır işlemci aldım Ryzen 9 9950X cinebech skoru 27 bin, internetten baktığımda 43, 42, 41, 40 alıyor insanlar ben ise çok düşük aldım ve ısınma sorunu yaşıyorum. Arkada hiçbir şey açık değilken Valorant girip 1 el oynadığımda maksimum 91.3 dereceyi gördü, normal mi bu? Aşağıda skor ve ısınma değerlerini paylaşıyorum.

cinebench.png

Böylesine bir işlemcide gerçekten çok kötü sonuçlar aldığımı düşünüyorum, termal macunu MX6 aldım kötü olduğunu düşünmüyorum ama sürerken çok katı gibiydi
Ekran kartı: RTX 4060.
İşlemci: AMD Ryzen 9 9950X.
RAM: 48 GB (2'si aynı model 1 tanesi farklı model )
Sıvı soğutucu: DeepCool 360mm LT720.
Anakart: MSI B650M-P
Not: CPU tdc 85'i geçiremedim bir türlü BIOS'tan ne yaptıysam olmadı.

Dosya Ekleri

• cinebench.png
    cinebench.png
    1,8 MB · Görüntüleme: 27
Selamünaleyküm arkadaşlar, bugün sıfır işlemci aldım Ryzen 9 9950X cinebech skoru 27 bin, internetten baktığımda 43, 42, 41, 40 alıyor insanlar ben ise çok düşük aldım ve ısınma sorunu yaşıyorum. Arkada hiçbir şey açık değilken Valorant girip 1 el oynadığımda maksimum 91.3 dereceyi gördü, normal mi bu? Aşağıda skor ve ısınma değerlerini paylaşıyorum.

Eki Görüntüle 2486132

Böylesine bir işlemcide gerçekten çok kötü sonuçlar aldığımı düşünüyorum, termal macunu MX6 aldım kötü olduğunu düşünmüyorum ama sürerken çok katı gibiydi
Ekran kartı: RTX 4060.
İşlemci: AMD Ryzen 9 9950X.
RAM: 48 GB (2'si aynı model 1 tanesi farklı model )
Sıvı soğutucu: DeepCool 360mm LT720.
Anakart: MSI B650M-P
Not: CPU tdc 85'i geçiremedim bir türlü BIOS'tan ne yaptıysam olmadı.
Gaming mod vs mi açık güç tüketimi düşük, BIOS'u varsayılan ayarlara alıp ardından sadece EXPO açarak yeniden deneyin ve buna istinaden sadece aynı model olan RAM'leri kullanın, ikinci ve dördüncü slota takın.

Soğutucunun metal kısmında ki etiketi çıkardığına emin misin? Ayrıca 3 çubuk RAM kullanmak genelde önerilmez.

Evet çıkardığıma eminim RAM kısmına gelirsek evet biliyorum önerilmiyor ama bana RAM lazım olduğu için kullanıyorum 2 RAM kullansamda kilit 100 tdc bundan ötürü benchmark skoru yükselmiyor galiba.

Gaming mod vs mi açık güç tüketimi düşük, BIOS'u varsayılan ayarlara alıp ardından sadece EXPO açarak yeniden deneyin ve buna istinaden sadece aynı model olan RAM'leri kullanın, ikinci ve dördüncü slota takın.

Merhaba Gaming mod kapalı 3 RAM taktığım için EXPO'yu açtığımda bilgisayara görüntü gelmiyor amacım benchmark skorunu yükseltip performans almak fakat ne yaptıysam tdc 100'e sabitlenmiş bir türlü aşamadım bundan dolayı da benchmark skoru düşük geliyor 2 RAM yapsam da nafile.

Bu arada bu işlemciye bu anakart bence çok düşük gelmiş.

Evet anakart biraz eski işlemciyi daha yeni aldım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı