Çözüldü MSI BIOS Güncelledikten Sonra Click BIOS 5'ten Click BIOS 1'e düştü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

fxdx

Hectopat
Daha fazla  
MSI B450M PRO-VDH anakartım var. Satın aldığımda varolan BIOS yazılımı Click BIOS 5 olarak yüklüydü. Arayüz olarak çok güzel ve detaylıydı. En güncel versiyonunu indirdiğimde ise Click BIOS 1 olarak eski görünümlü bir BIOS'a dönüştü. Hem güncel hem Click BIOS 5 olan BIOS'u nasıl yükleyebilirim?

Çözüm
MSI B450M PRO-VDH anakartım var. Satın aldığımda varolan BIOS yazılımı Click BIOS 5 olarak yüklüydü. Arayüz olarak çok güzel ve detaylıydı. En güncel versiyonunu indirdiğimde ise Click BIOS 1 olarak eski görünümlü bir BIOS'a dönüştü. Hem güncel hem Click BIOS 5 olan BIOS'u nasıl yükleyebilirim?
O anakartta hem güncel arayüz hem de en güncel BIOS'u kullanamazsın. BIOS ROM'u yüksek anakartlarda bu mümkün oluyor, MSI B450-A PRO MAX gibi.

MSI B450M PRO-VDH anakartı 7A38vM7 sürümü ile GSE-Lite BIOS arayüzüne geçti. Sebebi şurada. Bu arayüzün eskiye göre bir çok kısıtı mevcut. Ryzen 3xxx kullanmıyorsan yeni arayüzde durman için de pek bir sebep yok. Anakartına uygun BIOS'lardan 7A38vM4 sürümüne dönmeni öneririm.

MSI anakartlarda sürüm düşürürken Flashback yöntemini uygulamalısın (destekliyorsa):

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Ayda yılda bir girdiğiniz BIOS için bu kadar abartmaya hiç gerek yok. Gelen özellikler görsellikten daha önemli. 16 MB çipe her şey sığmıyor.

Ha evet, MSI ileriyi görememiş, o da onların iş bilmezliği.
bios ayarı yapamıyorum ram mhz yükseltemiyorum
direk donuyor bios sürümünden kaynaklı olabilirmi
güncellemeden önce yoktu böyle sorun sistem yeni yani 1 hafta olmadı

Benim Anakart Çöpmü oldu Şimdi Bios Ayarı Yapamıyorum Bi gün Format Gerekirse Yapamıyıcam ramlari 2400 mhz de Kullanıyor 3000 mhz yi Boşunamı aldım

Önceki Sürüme Nasıl Dönebilirim Aydınlatırmısın?

Yeni aldıysan geri götürme imkanın varsa hemen yolla derim.

Ayda yılda bir girdiğiniz BIOS için bu kadar abartmaya hiç gerek yok. Gelen özellikler görsellikten daha önemli. 16 MB çipe her şey sığmıyor.

Ha evet, MSI ileriyi görememiş, o da onların iş bilmezliği.
Konuyu sadece öğrenmek için açmıştım kişisel olarak böyle yargılamanıza gerek yoktu. Bilgileriniz için teşekkür ederim.

Soyle birşey mevcut

Downgrade BIOS MSI from GSE Lite to Click BIOS 5 | How to return to the previous BIOS "Click BIOS 5"

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Click Bios 5 Bios sürümünü indirdiğinde normal bios yükler gibi geri dönebildiğiniz belirtmiş ben deniyecem akşam. Tabi Ryzen 3000 serisi kullanmıyorsan Ryzen 3000 kullanıyorsan olmuyor. Ben Ryzen 5 2600x kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı