RAM'leri sök, 3200 olanı tek olarak, sol tarafa takıp aç sistemi, BIOS'a gir XMP aç, kaydet çık, sonra sistemi kapat, 3000 olanı sağ tarafa takıp sistemi aç.
Frekansları yanlış yazmışım, sol tarafta 3000 ile açıp sonra 3200 ü takacaksın.Tamam deniyorum ama bu settings kısmında hiçbir şey gözükmemesi garip geldi YouTube videolarında profilleri oradan ayarlıyorlar bende ayarlar gelmiyor
3000olanı taktım xmp ayarı none gözüküyorFrekansları yanlış yazmışım, sol tarafta 3000 ile açıp sonra 3200 ü takacaksın.
Oraya F7'e basıp ulaşabilirsin.
3000OLANı taktım XMP ayarı none gözüküyor
Evet baktım profillerin ayarlandığı kısımı açtığımda 2 tane ayar çıkıyor diğerleri gözükmüyor görsel atıcam birazdanF7 ile gelişmiş modda baktınız mı?
F7 ile gelişmiş modda baktınız mı?
Ayrıca BIOS güncel mi?
Evet baktım profillerin ayarlandığı kısımı açtığımda 2 tane ayar çıkıyor diğerleri gözükmüyor görsel atacağım birazdan
BIOS'u güncelleyin, ayrıca 2. Slot da RAM görünmüyor.
Markalar farklı ama ramler birlikte çalışıyor dikkat ederek aldımİki bellekler de ayrı marka mı? Birbirleriyle uyumsuz oldukları için XMP açmana izin vermiyordur. Kit bellek tercih edin. Manuel frekans ve voltaj ayarlayabilirsiniz XMP yerine.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.