MSI Bravo 15 C7VE sistemde işlemci aşırı ısınıyor

Throttlestop uygulamasını kastediyorsun galiba. Onu denedim ama desteklenmiyor dedi alternatifi olan bir uygulama var mı? Ryzen master desteklemiyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkürler. Tam olarak bu videoyu arıyordum

Bu sorunu nasıl çözdünüz?

Garanti çözüm ısınmasını engellemek amacıyla termal macunu termal ped ile değiştirmek oldu. Ama şu anda termal macun ya da ped değişecek durumum ya da bilgisayarı sökmek konusunda bilgin yoksa.

Universal X86 Tuning Utility yazılımı ile kendin sınır koyabiliyorsun.​

Yazılımdan sınır koyuyorsun ve belirlediğin sıcaklığı geçtiği anda işlemciyi sınırlandırıp sıcaklığı düşürüyor. Yukarıdaki videodan izleyerek yapabilirsin.

Garanti çözüm ısınmasını engellemek amacıyla termal macunu termal ped ile değiştirmek oldu. Ama şu anda termal macun ya da ped değişecek durumum ya da bilgisayarı sökmek konusunda bilgin yoksa.

Universal X86 Tuning Utility yazılımı ile kendin sınır koyabiliyorsun.​

Yazılımdan sınır koyuyorsun ve belirlediğin sıcaklığı geçtiği anda işlemciyi sınırlandırıp sıcaklığı düşürüyor. Yukarıdaki videodan izleyerek yapabilirsin.
Bana daha çok yazılımsal bir problem gibi geldi, 2 gün önce mx6 termal macun ile yeniledim biraz faydası oldu o günden beri bir daha yapmadı fakat aynı gün nvidia app indirip güncel driver da kurdum game ready sürücüsünü yani. Hangisinin etkisi var bilmiyorum :) 88c yi geçmiyor cpu şu anda. Hangi pad'i kullandığını hatırlıyormusun bende alayım tekrar yaparsa diye.

Bana daha çok yazılımsal bir problem gibi geldi, 2 gün önce MX6 termal macun ile yeniledim biraz faydası oldu o günden beri bir daha yapmadı fakat aynı gün NVIDIA App indirip güncel driver da kurdum Game Ready sürücüsünü yani. Hangisinin etkisi var bilmiyorum :) 88C'yi geçmiyor CPU şu anda. Hangi Pad'i kullandığını hatırlıyor musun bende alayım tekrar yaparsa diye.

Heilos termal ped yazınca çıkıyor. Ben hem ped hem macun denedim macunlarda pump out sorunu var diye sürdüğüm daha taptaze macunu silip termal ped yapıştırmıştım. Şu an için memnunum ısı takibi yapmıyorum ama çok yük binmediği sürece ısınma sorunu yaşamadım. Isınsa bile o bahsettiğim gibi 95 derecelere çıkıp PC kendini koruma moduna almadı hiç.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı