MSI Bravo 17 Cooler Boost açma

Tuş yoksa Dragon Center'da extreme performance modunun ayarından cooler boosterı açabilirsin veya yeni bir mod oluşturup o şekilde açabilirsin.
 
Ürünü şu an kullanmaktayım, sürekli Dragon Center açmak zor olur fan ayarı için. Birkaç saattir şu F7 tuşunun üzerindeki vites ne diye düşünüyordum fn+F7 yaptım meğersem fan ayarıymış.
Tuş yoksa Dragon Center'da Extreme performance modunun ayarından cooler boosterı açabilirsin veya yeni bir mod oluşturup o şekilde açabilirsin.

İmza kısmında yazan HDD'yi harici mi satın aldın? Harici satın aldıysan memnun musun? Memnunsan linkini alabilir miyim ben de satın almayı düşünüyorum da bir 7200 RPM HDD.
 
Hayır o fan ayarı değil. Dragon Center'daki modlar arasında geçiş yapıyor o tuş. Orada sadece 1 modda fanlar full performans çalışıyor değil mi?

Hayır HDD laptopun kendisine dahil. Ama ayrıca da alınabiliyor. Memnunum. Bir HDD'ye göre ortalamanın üzerinde hızlı.
 
Extreme performance, balanced, silent, super battery ve user adlı 5 adet seçenek var. sizin demek istediğiniz tek tuşla turbo fanların çalışması mı?
İşte onlar laptopun güç modları. Cooler Boost açmak ise ayrı bir şey. Benim laptopumun üzerinde fanları tam performans çalıştırmak için yani Cooler Boost'u açmak için ayrı bir tuş var.
O güç modları laptopu kullanım şeklinizi değiştireceğiniz zaman değiştirin. Mesela pilde kullanacaksanız super battery veya silent moda alın. Şarjda iken oyun oynayacaksanız veya güç gerektiren bir işlem yapacaksanız extreme performance moduna veya dengeli moda alın. Oyun açtığınızda otomatik olarak extreme performance moduna geçiyor zaten.
Eğer bendeki gibi Cooler Boost için ayrı bir tuş yoksa mecbur Dragon Center üzerinden güç modlarının ayarları ile açacaksınız. Fakat Cooler Boost olan bir laptopda ayrı bir tuş olmaması garip. Cihazınızın tam modelini yazar mısınız?
 
MSI bravo 17, zaten 2 tane serisi var ikisinde de cooler Boost butonu yok. Ama aynı serinin Alpha modeli var onlar ise 15.6modeli. Onlarda cooler Boost butonu var.
 
O zaman birde Dragon Center'dan güç modlarının ayarlarına bakın, orada şöyle bir şey yoksa cooler boost teknolojisi bilgisayarınızda ya yok yada bu modelde boostu tam kapasite açmaya izin verilmiyor. Bu kendi bilgisayarımdan aldığım bir görüntü.
Ekran görüntüsü 2020-11-30 135526.png

Buradan boostu açtığımda extreme performance modunda fanlar otomatik olarak tam devir çalışıyor. Yani boost açmış oluyor.
 
O zaman bir de Dragon Center'dan güç modlarının ayarlarına bakın, orada şöyle bir şey yoksa cooler Boost teknolojisi bilgisayarınızda ya yok ya da bu modelde Boost'u tam kapasite açmaya izin verilmiyor. Bu kendi bilgisayarımdan aldığım bir görüntü.
Eki Görüntüle 757227
Buradan Boost'u açtığımda Extreme performance modunda fanlar otomatik olarak tam devir çalışıyor. Yani Boost açmış oluyor.

Evet, şimdi biraz kurcalayınca user kategorisi altında cooler Boost seçeneğini buldum. Manuel ayarlanıyor ama.
O zaman bir de Dragon Center'dan güç modlarının ayarlarına bakın, orada şöyle bir şey yoksa cooler Boost teknolojisi bilgisayarınızda ya yok ya da bu modelde Boost'u tam kapasite açmaya izin verilmiyor. Bu kendi bilgisayarımdan aldığım bir görüntü.
Eki Görüntüle 757227
Buradan Boost'u açtığımda Extreme performance modunda fanlar otomatik olarak tam devir çalışıyor. Yani Boost açmış oluyor.

Manuel ayarlamada da olmuyor aslında, dediğim gibi FN + F7 tuşuna basıp user moduna aldığında cooler Boost aktifleşiyor.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı