MSI Core Frozr S/L modeline 2. fanı nasıl ekleriz?

Ahmet AA

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, bu soğutucuya 2. fanı hangi araç ile ne şekilde bağlıyoruz? Forumda bu soğutucuyu kullanıp 2. fanı ekleyen mutlaka vardır. Bana ulaşır mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
aparatı mevcut evet , ama kablolama kısmında 2 fanı birbirine nasıl bağlayıp tek CPU girişine takabileceğim ? ekstra olarak fan çoklayıcı mı almam gerekiyor ?

Birbirine bağlamanıza gerek yok, anakartınızda aynı PWM girişi var ise ayrı takabilirsiniz. Eğer uğraşmak istemiyorsanız 40-50 TL'ye çoklayıcı alıp daha rahat edebilirsiniz.

Eğer ben fan çoklayıcı alıp 2 fanımı da 2 ucuna taktıktan sonra bağlantısını CPU fan çıkısına taktığımda 2 fan da aynı hızda mı dönecekler?

2 Fanda farklı model ise bir sorun olur mu? (İkisinin de 4 pin olduğunu varsayarsak)

Takacağın fanın aynı özelliklerde hatta birebir aynı olmasına dikkat etsen iyi olur. Aynısını bulamıyorsan bu sefer soğutucunun kendi fanını kasaya takıp hariçten soğutucuya aynısından olmak şartıyla öne ve arkasına iki fan takmak farklı bir çözümdür.

Şu anda onu düşünüyordum bende. Peki sizce arkadaşın önerdiği çoklayıcıyı CPU'ya bağladığımda ve çıkışta ki 5 farklı fanı da 2'si soğutucuda 3 tanesıde kasanın diğer bölgelerinde olsa ( aynı fanlar olmak şartı ile ) hepsi CPU sıcaklığına göre mi hareket edecekler?

Fanların ikisini de ayrı ayrı kontrol edebileceksiniz, 2 fan farklı diye herhangi bir sorun olmaz merak etmeyin.
Çoklayıcı olarak kendi kullandığım ve önerdiğim: Akasa Beşli PWM Otomatik Fan Kontrollü Fan Çoklayıcı Flexa Kablo (AK-CBFA03-45) | Teknobiyotik öneririm.

Bu ürünün 2'li versiyonu var mı peki? Bir de her iki fan da BIOS üzerinden ayarladığım CPU sıcaklık ayarlarına göre mi çalışacaklar? Kablolar direk tak çalıştır şeklinde mi, yani bir ucu CPU fan çıkışına diğer uçları da fanlara geçtiğinde işlem tamamlanıyor mu?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı