Teşekkür ederim hocam ilgin için. Kasa fanlarını üste taktım 2 üstte 1 önde olacak şekilde ama bu sefer de şöyle bir sorun oluştu: 3 fanı da çoklayıcı ile CHA Fan pinine taktığımda fanlar çalışıyor ama sürekli olarak bir anlığına durup tekrar çalışıyor. Fanlardan birini çıkarıp 2 fan ile çalıştırdığımda bir sorun olmuyor.
BIOS'tan baktığımda da bu duruş esnasında CHA Fan'ların RPM değerinin yazdığı kısım N/A olarak gözüküyor. Tekrar çalışınca RPM değeri geliyor. Bu böyle 3-4 saniyelik bir döngü ile devam ediyor. Çoklayıcıda bir problem var mı diye hepsini tek tek denedim sorun görünmüyor. En sonunda öndeki fanı iptal edip 2 fanı üstte konumlandırdım. Radyatörü de daha düzgün yerleştirmem için alan açılmış oldu. Ses problemi azaldı gibi geliyor şu an için. 3 yerine 2 fan kullanmak çok büyük problem değil benim için ama bu hatanın nedenini de merak etmiyor değilim.
Güncelleme
Söz konusu cihazı MSI'ın Türkiye yetkili servisi olan Servispoint'e götürdüm. Sonucunda da hemen o gün iade/değişim raporu verildi.
Dipnot: Bu raporu cihazı satın aldığım gaming.gen.tr'ye ilettim. 2 hafta oldu ama henüz iademi alamadım. Bunu da belirteyim.